Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Το ΚΚΕ δεν έχει καμιά ευθύνη για τους παράλληλους μονολόγους

Απαντητική επιστολή του Μάκη Μαΐλη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το ντιμπέιτ

Σε απάντηση της επιστολής του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ευάγγελου Αντώναρου για το ντιμπέιτ, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης απέστειλε χτες στον κυβερνητικό εκπρόσωπο την ακόλουθη επιστολή:

«Το ΚΚΕ διατύπωσε τις προτάσεις του στην τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων των 6 κομμάτων, τις επανέλαβε και με νέες στη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ Αλέκας Παπαρήγα. Από το κείμενο της επιστολής σας συνάγεται σαφώς ότι απορρίψατε τις συγκεκριμένες προτάσεις μας, οι οποίες συνέβαλλαν στο να υπάρξει μια ουσιαστική αντιπαράθεση ανάμεσα στους αρχηγούς των 6 κοινοβουλευτικών κομμάτων. Επιμένετε στη διαδικασία των γνωστών παράλληλων μονολόγων, ενώ την ίδια στιγμή για το ντιμπέιτ μεταξύ Καραμανλή - Παπανδρέου ακολουθείτε τη διαδικασία που εμείς προτείναμε να ισχύσει για το ντιμπέιτ των 6 κομμάτων!

Η ευθύνη γι' αυτήν την εξέλιξη βαρύνει την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Ταιριάζει απόλυτα στην επιχείρηση παραπλάνησης του λαού και εγκλωβισμού του στον αντιλαϊκό δικομματικό καυγά. Ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα, που αντί να πιέσουν στην κατεύθυνση μιας ουσιαστικής διαδικασίας, προτίμησαν να εκφράσουν την ανησυχία τους μήπως το ντιμπέιτ δε διεξαχθεί! Με βάση τα παραπάνω, το ΚΚΕ δεν έχει καμία ευθύνη στην επανάληψη ενός ντιμπέιτ στη ρότα των προηγούμενων, που δεν αλλάζει επί της ουσίας με την επιλογή της εναλλακτικής πρότασης που κάνετε. Η συμμετοχή μας στο ντιμπέιτ, εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί, θα λάβει χώρα μόνο και μόνο για να μη γίνει η απουσία μας αφορμή αποπροσανατολιστικών συζητήσεων σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Μάκης Μαΐλης

Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ»


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ