Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας

Η νέα θύελλα αντεργατικών μέτρων από τις 5 του Οκτώβρη - όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί - θα είναι σφοδρότατη. Σ' αυτή τη βάση η ψήφος στο ΚΚΕ είναι σπουδαίο όπλο να την αναχαιτίσουμε. Γι' αυτό ο εργάτης κι η εργάτρια που έχουν συνειδητοποιήσει αυτή την αναγκαιότητα, πρέπει να πάνε στην κάλπη με οδηγό τα ταξικά τους συμφέροντα, «παρασύροντας» μαζί τους όσο περισσότερους γίνεται από τους χιλιάδες που συνθλίβει η επίθεση των ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Είναι «εκρηκτικό» το μείγμα από την όσμωση των θέσεων του ΚΚΕ με την πείρα των εργαζομένων και των παιδιών τους. Γι' αυτό το φοβούνται και του επιτίθενται. Επομένως, για όλους όσοι έχουν πειστεί από την πείρα στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, στα σχολεία και τις σχολές για την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη σε ταξική κατεύθυνση, όσοι κατανοούν ότι η ουσιαστική απάντηση στα προβλήματά τους προϋποθέτει άλλο δρόμο ανάπτυξης, όσοι έχουν πειστεί ότι το ΚΚΕ - ακόμα κι αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του - είναι το μόνο κόμμα που αποτελεί εγγύηση για την προώθηση των συμφερόντων τους με τους αγώνες του αλλά και δύναμη για τη λαϊκή αντεπίθεση, είναι χρέος να μην αφήσουν ούτε έναν που να μην του μιλήσουν για την αναγκαιότητα η κάλπη να βγάλει ισχυρό ΚΚΕ. Είναι όλοι αυτοί που απαιτείται σήμερα να δουλέψουν «άνθρωπο τον άνθρωπο» για να φτάσει παντού η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές είναι μεν περιορισμένος αλλά και αρκετός αν τον αξιοποιήσουμε ολόκληρο, μαχητικά και αποφασιστικά. Χρειάζεται οργανωμένα και σχεδιασμένα να γίνουν συζητήσεις με τις θέσεις του ΚΚΕ. Χρειάζεται δουλειά στοχοπροσηλωμένη, επίμονη και υπομονετική, να μιλήσουν όλοι οι φίλοι, οι οπαδοί κι οι ψηφοφόροι του Κόμματος με το γείτονα, το συνάδελφο, το γνωστό τους, να απεγκλωβιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους κάθε λογής «μονόδρομους» που τους δείχνουν τα άλλα κόμματα. Η αδράνεια αφήνει ακόμα περισσότερο ελεύθερο έδαφος στα κόμματα της πλουτοκρατίας, ώστε να δράσουν για να χειραγωγήσουν και να εκβιάσουν τους εργαζόμενους, να θολώσουν την πραγματικότητα για να τους στείλουν οικειοθελώς στη «λαιμητόμο». Και εδώ οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί, ξεκινούν το πρωί από τον τόπο που δουλεύουν για να συνεχίσουν το απόγευμα στη γειτονιά. Να φτάσει το μήνυμα του ΚΚΕ για να πιάσει τόπο.

Η ίδια η πολιτική του Κόμματος αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα για να είναι το άνοιγμα στο λαό βαθύ, πλατύ, ουσιαστικό, να ενισχύσει τη συστηματική και ολόπλευρη παρέμβαση στο λαό που η 5η Οκτώβρη πρέπει να τη βρει με νέα ώθηση. Οι λαϊκές δυνάμεις θα πολλαπλασιάζονται στο βαθμό που δε θα υποτιμήσει κανένας άνθρωπος του μόχθου που είναι πολιτικοποιημένος, που έχει συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική, το βάρος και τη σημασία που έχει η δική του «ατομική» δουλειά, πόσο απαραίτητη είναι για να δυναμώσει η συλλογική δράση. Οι συζητήσεις, οι συσκέψεις, η διάδοση του «Ριζοσπάστη», η ανταλλαγή πείρας, ο καθημερινός σχεδιασμός και έλεγχος της δουλειάς, η απαιτητικότητα που ορίζουν οι περιστάσεις, μπορούν και πρέπει να γίνουν τα όπλα που θα στοχεύσουν στην καρδιά της την πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Από τις 5 του Οκτώβρη έρχονται αγώνες και ο λαός θα είναι δυνατός με δυνατό ΚΚΕ.


Ελένη ΜΑΪΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ