Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αύριο στην κάλπη δαγκωτό ΚΚΕ

ΑΛΛΟΣ «ΑΕΡΑΣ» θα πνέει ανάμεσα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα την επαύριο των εκλογών, αν το ΚΚΕ βγει ενισχυμένο από αυτή την εκλογική μάχη. «Αέρας» αισιοδοξίας, ελπίδας, μαχητικότητας και πεποίθησης στη λαϊκή δύναμη. Ταυτόχρονα, «μαύρα σύννεφα» θα πέσουν πάνω από την πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Αυτό είναι δεδομένο. Και, μάλιστα, το αντιλαμβάνονται ή θα το αντιληφθούν και αυτοί που δε θα κάνουν αυτή τη φορά το βήμα να ψηφίσουν το ΚΚΕ, αυτοί που ταλαντεύονται ή έχουν γίνει απαθείς από την μπόχα που αποπνέει το πολιτικό σκηνικό, όσοι στέκουν αμήχανοι μπροστά στις τεράστιες αντιφάσεις αυτού του βάρβαρου συστήματος.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ κρίνεται το εξής: Ο εργάτης κι η εργάτρια, ο νέος και η νέα, ο μικρομαγαζάτορας, ο φτωχός αγρότης κι η αγρότισσα, τα παιδιά τους, θα δείξουν διατεθειμένοι για νέες θυσίες, πέρα από τις αμέτρητες που έχουν κάνει μέχρι τώρα ή αποφασισμένοι θα δηλώσουν «εμείς δεν πληρώνουμε πια για τα αμύθητα κέρδη σας»; Ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, θα εμφανιστούν πρόθυμοι να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι ή θα δείξουν τα δόντια τους; Ο δεύτερος δρόμος περνάει μέσα από την αποδυνάμωση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ στις 8 του Ιούνη θα μετρήσει πολλαπλά, θα στείλει μηνύματα με πολλούς παραλήπτες. Πρώτα και κύρια στην πλουτοκρατία, στην εργοδοσία και τα κόμματά της, που μαζί ξεζουμίζουν το λαό. Μαζί τσακίζουν τα νεανικά όνειρα. Μαζί φράζουν την ανάπτυξη με γνώμονα τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες. Θα στείλει μήνυμα στην ιμπεριαλιστική Ενωση, στην ΕΕ των μονοπωλίων, στο ευρωπαϊκό κεφάλαιο που εγκληματεί ασύστολα κατά των λαών. Το ΚΚΕ είναι ταξικός - πολιτικός εχθρός όλων των παραπάνω και το έχει αποδείξει έμπρακτα. Το φοβούνται επειδή φοβούνται το λαό, όταν αποφασίσει να οργανωθεί και να αντεπιτεθεί. Και το ΚΚΕ όσο πιο ισχυρό είναι, τόσο πιο αποφασιστικά θα συμβάλει και στα δύο.

Η ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ θα βρει έκφραση την επόμενη μέρα εκεί που μοχθεί και ζει ο εργαζόμενος, ο νέος, ο αγρότης. Θα δώσει ώθηση και βάθος στις λαϊκές διεκδικήσεις με βάση τι είναι ρεαλιστικό, σύγχρονο και αναγκαίο. Θα συμβάλει στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, μοχλός για λαϊκή αντεπίθεση, και ταυτόχρονα θα βάλει φρένο στο μεσαίωνα που προσπαθούν να επιβάλουν σαν φυσική εξέλιξη. Θα βοηθήσει ώστε μεγαλύτερα τμήματα των εργαζομένων να χειραφετηθούν από την αστική πολιτική, να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης και ότι η εκμετάλλευση, η μίζερη ζωή, η μισή δουλειά κι η ανασφάλεια δεν είναι μονόδρομος, όπως ισχυρίζονται όσοι τρώνε με χρυσά κουτάλια. Επιπλέον, ο πολιτικός στόχος που βάζει το ΚΚΕ για εξασφάλιση περισσότερων ψήφων, μεγαλύτερου ποσοστού και του τρίτου ευρωβουλευτή, δεν είναι «στενά» εκλογικός. Περισσότεροι κομμουνιστές στο Ευρωκοινοβούλιο σημαίνει ενημέρωση και αποκάλυψη, άρα και αντίσταση με καλύτερους όρους, πιο έγκαιρα.

ΚΑΝΕΝΑ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ ΑΥΡΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.

ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΙΣ ΓΡΟΘΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ