Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τώρα ΚΚΕ!

Το ΚΚΕ, περήφανο για την Ιστορία του και την πολιτική του, διδάσκοντας ήθος σε μια περίοδο που οι αντίπαλοί του επιστράτευσαν κάθε είδους λάσπη, γκαιμπελισμό και προβοκάτσια εναντίον του, στέλνει παντού στην Ελλάδα, σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, το μήνυμα του εργάτη, του αγρότη, του μικροεπαγγελματία, της νέας γενιάς:

ΟΧΙ! Δεν είναι μοιραίο από τη μια να υπάρχει ο αμύθητος πλούτος, η προκλητική χλιδή και από την άλλη η ένδεια, η φτώχεια και η αγωνία για το αύριο. Δεν είναι θεϊκός νόμος οι τραπεζίτες να παίρνουν δώρα 28 δισεκατομμυρίων και την ίδια ώρα ο συνταξιούχος που δούλεψε 30 και 40 χρόνια να ζει με 300 ή 400 ευρώ.

Με τους Λαούς της Ευρώπης

Το ΚΚΕ ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι στο μονόδρομο του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Πιστό στο διεθνιστικό του χρέος ήταν, είναι και θα είναι πάντα με τους Λαούς της Ευρώπης. Τους λαούς της Ευρώπης που οι «κεντροαριστεροί» και οι «κεντροδεξιοί» της Κομισιόν τους σφαγίασαν, όπως τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν.

Το ΚΚΕ τάσσεται με τους λαούς της Ευρώπης που βλέπουν την ανεργία να σαρώνει τα όνειρα εκατομμυρίων Ισπανών, Γάλλων, Γερμανών, Βρετανών και Ανατολικοευρωπαίων.

Το ΚΚΕ μιλάει τη γλώσσα των Λαών της Ευρώπης που καλούνται να πληρώσουν την κρίση, που οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια δημιούργησαν, με νέες θυσίες, με νέα φτώχεια, με ακόμα μεγαλύτερη τρομοκρατία.

Οι Βρυξέλλες...

Η ΕΕ είναι μια συμμαχία λύκων, μια μηχανή πολέμου, μια ένωση εγκληματιών και εκμεταλλευτών.

Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, οι «σοσιαλιστές» Μπράουν και Θαπατέρο, οι φιλελεύθεροι Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι μοιράζουν δισεκατομμύρια στους βιομήχανους. Παρέχουν απλόχερο στήριγμα στα καρτέλ των τραπεζών.

Φιλελεύθεροι, Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι σαν τον Φίσερ, που βομβάρδιζε γηροκομεία και νοσοκομεία στο Βελιγράδι, εκτελούν αμάχους, αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στα 65 χρόνια, στέλνουν τους εργάτες να δουλεύουν μέχρι τα 70 τους χρόνια, ζητούν να επιβληθεί η ανεργία των τριών και τεσσάρων ημερών, με αντίστοιχη μείωση μισθών και με πάγωμα των συντάξεων, θέλουν μια νεολαία καταδικασμένη να ζήσει χειρότερα από τους πατεράδες της, φτηνό εξάρτημα στις μηχανές τους, με μισή μόρφωση, μισή ζωή και ανύπαρκτα δικαιώματα.

...και η Αθήνα

Παίρνουν από τους εργαζόμενους και δίνουν στους πλουτοκράτες.

Βιώνουμε μια πολιτική, η οποία κάθε χρόνο παρέχει σε 300 οικογένειες κέρδη που ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ, αλλά όταν πρόκειται για τους εργάτες τους πετάνε 7 δεκάρες του ευρώ «αύξηση».

Βιώνουμε μια πολιτική που προσφέρει στους εφοπλιστές τόσο άφθονο χρήμα ώστε - σε εποχές κρίσης - να παραγγέλνουν νέα πλοία επάνδρωσης του στόλου τους αξίας 1 δισεκατομμυρίου. Την ίδια ώρα χρέωσαν μέχρι το λαιμό το 80% του ελληνικού λαού έχοντας υποθηκευμένα ακόμα και τα αγέννητα παιδιά. Κάθε παιδί που γεννιέται σήμερα στην Ελλάδα, χρωστάει από τη στιγμή της γέννησής του πάνω από 25.000 ευρώ.

Οι φορείς, οι υπαίτιοι αυτής της πολιτικής έχουν όνομα, έχουν χρώμα, έχουν και σύμβολα. Και κυρίως έχουν επιλέξει ποια τάξη θα εξυπηρετούν και ποια τάξη θα στριμώχνουν στη λιτότητα, στην ανεργία, στην απασχολησιμότητα, στο μισό μεροκάματο, στη μισή ζωή και στην ολόκληρη βαρβαρότητα.

Γιατί ΚΚΕ

Γιατί οι δείκτες που ευημερούν για τους λίγους κηφήνες ισοδυναμούν με την εκμετάλλευση, με τη συντριβή του ανθρώπου της δουλειάς, του σώματος και του πνεύματός του.

Γιατί δεν είναι μοιραίο άλλοι να δουλεύουν κι άλλοι να κερδίζουν. Αλλοι να ματώνουν κι άλλοι να σφετερίζονται τους κόπους τους.

Γιατί ο λαός έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει τον πλούτο που αυτός παράγει και όχι να ζητιανεύει τα ψίχουλα της προεκλογικής τους υποκρισίας.

Θέλουμε ένα άλλο αύριο.

Θέλουμε μια λαϊκή εξουσία που δε θα πειθαρχεί στα φιρμάνια της Κομισιόν για σύνταξη των αντρών στα 70 και των γυναικών στα 65.

Θέλουμε εκείνο το πολιτικό ανάχωμα που πάνω του θα στραπατσαριστούν τα σχέδιά τους για μισή ανεργία - μισό μισθό.

Θέλουμε να χαθεί το έδαφος κάτω από τα πόδια όσων επιστρατεύουν τους ναυτεργάτες με πράσινα ή γαλάζια φιρμάνια, που δέρνουν τους φοιτητές με γαλάζια ή πράσινα ΜΑΤ.

Θέλουμε μια λαϊκή οικονομία που δε θα χαρίζει τα πετρέλαια αυτής της χώρας στους δήθεν λαϊκούς ευεργέτες, τα λιμάνια στις πολυεθνικές, δε θα παραδίδει τις παραλίες αυτού του τόπου στον υπόκοσμο, δε θα υπακούει στις οδηγίες για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Θέλουμε έναν κόσμο που η υγεία, η μόρφωση, ο ελεύθερος χρόνος θα είναι αναφαίρετα δικαιώματα, που ο έρωτας δεν θα είναι υπόθεση του αν ο τραπεζίτης θα δώσει δάνειο για το γάμο των ανύπαντρων ζευγαριών.

Θέλουμε ανθρώπους που θα δουλεύουν για να ζουν και όχι ανθρώπους που θα ζουν για να δουλεύουν 65 και 78 ώρες τη βδομάδα όπως «ορίζει» το Διευθυντήριο.

Ως εδώ!

Τα «παπαγαλάκια» των κομμάτων που τα στελέχη τους πηγαινοέρχονται στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ και κυβερνούν για τις «Ζήμενς», μας λένε ότι αυτά δε γίνονται.

Απαντάμε ότι αυτό που δεν μπορεί να συνεχιστεί είναι η πολιτική που παράγει σκάνδαλα και τα σκάνδαλα που τα «νομιμοποιεί» και τα κουκουλώνει η πολιτική τους.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί η αντιμετώπιση του ανθρώπου σαν εμπόρευμα και σαν αναλώσιμο υλικό στα κρεματόρια της εργοδοσίας. Εκεί που 5.000 εργάτες έχουν βρει φριχτό θάνατο από την εποχή της μεταπολίτευσης. Αλλά η ΕΕ ποτέ δεν παρέπεμψε για κανένα τέτοιο έγκλημα το δικομματισμό στα δικαστήριά της. Αντίθετα παρέπεμψε την Ελλάδα στο ευρωδικαστήριο με την κατηγορία ότι δεν επιτρέπει τα ...φρουτάκια και τον τζόγο!

Θέλουμε μια άλλη Ελλάδα, σε έναν άλλο κόσμο, που το μισό ΑΕΠ του πλανήτη δε θα το κατέχουν 3 πολυεθνικές. Θέλουμε μια Ελλάδα έξω από έναν ιμπεριαλιστικό οργανισμό που μοιράζεται τις ευθύνες μαζί με όλους εκείνους που έχουν δημιουργήσει έναν κόσμο όπου κάθε τρία δευτερόλεπτα πεθαίνει κι ένα παιδί από την πείνα.

Δικαιούμαστε έναν κόσμο που δε θα υπάρχουν Γκουαντανάμο και Αμπού Γκράιμπ, που τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δε θα είναι λημέρι των ιπτάμενων φυλακών της CIA, και που εμείς, η Ελλάδα, δε θα είναι σύμμαχος των βασανιστών και συνεργάτης των δολοφόνων.

Ξέρουμε ότι αυτός ο κόσμος δε θα ξημερώσει ως διά μαγείας στις 8 Ιούνη. Αλλά ξέρουμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα μπορεί να έχει γίνει ένα βήμα ελπίδας, ότι μπορεί να δοθεί ένα σαφές μήνυμα που θα λέει: Ως εδώ!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελπιδοφόρο από ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα προκαλέσει τριγμούς, που θα ταρακουνήσει, που θα ισοδυναμεί με σάλπισμα αντίστασης και αντεπίθεσης, που θα δείξει ότι ο λαός έχει τη δύναμη να τους σταματήσει, που θα δημιουργήσει πανικό στην πλουτοκρατία και τους εκπροσώπους της, σε Αθήνα και Βρυξέλλες.

Πιστεύουμε ότι ακόμη και όσοι δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας, ακόμη κι αν έχουν άλλη άποψη σε αρκετά, γνωρίζουν και αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ τη συνέπεια και τη σταθερότητα. Γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ποια ψήφος, σε ποιο κόμμα εξασφαλίζει ότι την επόμενη μέρα δε θα γίνει παζάρι ενόψει των εθνικών εκλογών και δε θα καταμετρηθεί πίσω από την πλάτη τους για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής.


Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org