Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ευαισθησία» για το περιβάλλον...

Tο περιβάλλον βρίσκεται τελευταία στα στόματα όλων. Ολων εκείνων που πολιτικά, οικονομικά, ιδεολογικά ευθύνονται για την κατάστασή του, με την ΕΕ των μονοπωλίων σε ρόλο... εξεγερμένου οικολόγου.

Αυτοί που κατέστρεψαν το περιβάλλον για να πλουτίσουν, βρήκαν τώρα τον τρόπο να πλουτίσουν ξανά από την... προστασία του. Οπου ως «προστασία» του περιβάλλοντος νοείται, τώρα τελευταία, οτιδήποτε είναι κερδοφόρο για τις βιομηχανίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα μπορεί να «πουληθεί» ως περιβαλλοντικό. Αλλά αν βάζεις λύκους να φυλάνε τα πρόβατα, δεν μπορείς να περιμένεις να τα γλυτώσεις από τα δόντια τους.

Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι:

Ολοι είναι ξαφνικά υπέρ της ανακύκλωσης. (Με τη διαφορά ότι οι επιχειρήσεις κερδίζουν από την πώληση των υλικών που ανακυκλώνονται).

Ολοι είναι υπέρ της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. (Με την προϋπόθεση ότι οι τιμές πώλησης της παραγόμενης ενέργειας είναι υψηλές και οι χρηματοδοτήσεις μεγάλες).

Ολοι είναι υπέρ της εξοικονόμησης ενέργειας. (Ιδίως όταν δίνει την ευκαιρία για ευρείας κλίμακας ανακατασκευές και την πώληση νέων προϊόντων).

Ολοι είναι υπέρ της ηλιακής ενέργειας, ακόμη και στις στέγες των σπιτιών. (Εφόσον έτσι θα πουληθούν χιλιάδες νέες εγκαταστάσεις).

Ολοι είναι υπέρ των οικονομικών λαμπτήρων. (Αφού αυτό είναι το νέο προϊόν που λανσάρουν οι μεγάλες εταιρίες).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org