Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «SIEMENS»
Δεσμεύτηκε η περιουσία του Χ. Καραβέλα

Σε δέσμευση της ακίνητης περιουσίας, αλλά και του ποσού των 200.000 ευρώ που είχε σε τράπεζα ο Χ. Καραβέλας, προχώρησε, χτες, η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε συνεργασία με τον 4ο ειδικό ανακριτή. Τα ακίνητά του, που βρίσκονται σε Εκάλη, Πάρο, Αντίπαρο, Αράχοβα, Σαντορίνη και Μύκονο δεν μπορεί πλέον ούτε να τα μεταβιβάσει, αλλά ούτε και να τα πωλήσει. Ανάλογη κίνηση, αναμένεται να γίνει και την επόμενη βδομάδα, σε περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς των άλλων επτά ατόμων που κατηγορούνται για την υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις εξαίρεσης του Ν. Ζαγοριανού, που είχαν καταθέσει οι κατηγορούμενοι Η. Γεωργίου και Γ. Σκαρπέλης, υποβλήθηκε η πρόταση του εισαγγελέα Γ. Βούλγαρη στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος Ι. Μαρκουλάκος, συνήγορος του πρώην οικονομικού διευθυντή της «Ζήμενς» Χ. Καραβέλα, επισκέφτηκε χτες τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και του ζήτησε εγγράφως να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών, προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Ο Ι. Μαρκουλάκος ισχυρίστηκε ότι ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός δεν ασκεί ορθά τα καθήκοντά του. Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξέτασε την αίτηση του συνηγόρου του Χ. Καράβελα και την αρχειοθέτησε, με το αιτιολογικό ότι ο Ν. Ζαγοριανός εκπληρώνει σωστά το έργο που του έχει ανατεθεί. Παράλληλα, πηγές του Αρείου Πάγου διέψευδαν χτες τις φήμες πως η επίσκεψη του Ι. Μαρκουλάκου στον Γ. Σανιδά είχε ως σκοπό να διαπραγματευτεί την παράδοση του Χ. Καραβέλα.

Τέλος, μέχρι την Τρίτη, αναμένεται να μείνει στο νοσοκομείο ο Γ. Σκαρπέλης, καθώς υποβάλλεται σε θεραπευτική αγωγή.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org