Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... για να κυνηγήσει τον «εσωτερικό εχθρό»

Εξάλλου, ο Κ. Καραμανλής είπε σχετικά με τον υπάρχοντα νόμο (νόμο - πλαίσιο) για το άσυλο: «Το νόμο για το άσυλο εγώ τον άλλαξα, η κυβέρνηση δηλαδή. Και τον κάναμε πολύ πιο εφαρμόσιμο, πολύ πιο ευέλικτο (...) για να εφαρμοστεί πρέπει να ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας η πρυτανική αρχή».

Η «ευελιξία» που επικαλείται ότι έφερε δεν είναι τίποτε άλλο παρά περιορισμός του ασύλου σε σχέση με όσα ίσχυαν παλιότερα. «Ευελιξία» είναι για τον πρωθυπουργό ότι ο νόμος βλέπει ως εχθρό του ασύλου κάθε συλλογικό όργανο, εντός των πανεπιστημίων, που αποφασίζει μια κινητοποίηση. Ξορκίζει ως εχθρό του ασύλου κάθε απεργία, κάθε αποχή, κάθε γενική συνέλευση που μπορεί να γίνεται σε ώρα μαθήματος. Ο νόμος βλέπει ότι το άσυλο «καταλύεται» από τον «εσωτερικό εχθρό» στα ιδρύματα και ως τέτοιο ορίζει ουσιαστικά το οργανωμένο κίνημα, εντός των ιδρυμάτων (φοιτητές, εργαζόμενους, διδάσκοντες).

Αυτά λέει ο νόμος που ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και διάφοροι δημοσιολόγοι επιμένουν ότι πρέπει να εφαρμοστεί. Και τώρα η κυβέρνηση προχωράει ένα βήμα παραπέρα, προειδοποιώντας ότι αν δε εφαρμοστούν τα παραπάνω από τις πρυτανικές αρχές, θα «λύσει τα χέρια» της αστυνομίας για να τα εφαρμόσει!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ