Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΑΣΟΚ
Δονκιχωτισμοί συγκάλυψης της πλουτοκρατικής πολιτικής του

Στο γνωστό φόντο της κάλπικης αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση της ΝΔ κινήθηκε κατά τη χτεσινή ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης ο Γ. Παπανδρέου, κλείνοντας την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές. Με βερμπαλισμούς χωρίς αντίκρισμα, επιχείρησε να εμφανίσει τις φλυαρίες για μια «άλλη» πολιτική ως λύση στα λαϊκά προβλήματα τα οποία είναι στοιχειωμένα με τις πολιτικές του ευρωμονόδρομου που εφαρμόζουν και προωθούν χωρίς παρεκκλίσεις οι κυβερνήσεις του δικομματισμού.

Με αντιδεξιές κορόνες και προσπαθώντας να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν «πολέμιο» των μεγάλων συμφερόντων, ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού και να κρύψει τη στρατηγική του σύμπλευση με τη ΝΔ στην εξυπηρέτηση και ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εφηύρε χτες ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «απέναντί του όλες τις δυνάμεις του κατεστημένου, τα συμφέροντα που δεν αντέχουν το ΠΑΣΟΚ»..., επιδιώκοντας να συγκαλύψει ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και οι θέσεις του για την «πράσινη ανάπτυξη» έχουν την έγκριση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που φοροαπαλλάσσει και χρηματοδοτεί και τις παραινέσεις του ίδιου του προέδρου του ΣΕΒ.

Ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τους αγρότες και κυρίως τους νέους εργαζόμενους να «ενισχύσουν με την ψήφο τους» το ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως ισχυρίστηκε, «μόνο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ δίνει ρεαλιστική κυβερνητική προοπτική στα όνειρα του λαού μας». Σαν ...«εγγύηση» για τις αόριστες υποσχέσεις του έδωσε τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Σημίτη όταν και εφαρμόστηκε μια σκληρά αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εμπαίζοντας τη μικρομεσαία αγροτιά, υποσχέθηκε μια «άλλη πράσινη ανάπτυξη», σπεύδοντας όμως να την εντάξει μέσα στην αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ, των ποσοστώσεων στην παραγωγή και του ξεκληρίσματος χιλιάδων αγροτών. «Δεσμεύτηκε για δίκαια αναδιανομή του πλούτου», αλλά απέφυγε να ...δεσμευτεί για αυξήσεις στους μισθούς των 700 ευρώ, απέφυγε να αποκαλύψει ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ προτείνει μόνο θέσεις «μερικής απασχόλησης», «κοινωνικής εργασίας» και «επιδοτούμενης ημιανασφάλιστης εργασίας»...

Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε «αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές και τομές» και να προωθήσει πολιτικές βασισμένες στο αναπτυξιακό πρότυπο της «πράσινης οικονομίας», αλλά τις υποδομές, τους δρόμους, τα λιμάνια, την αγροτική παραγωγή, όλα τα μεγάλα έργα φρόντισε να τα συνδέσει με τις μεγάλες επενδύσεις που θα κάνει το κράτος για να «στηρίξει την πραγματική οικονομία», δηλαδή τους μεγαλο-κατασκευαστές, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.

Εξάλλου με χτεσινές του συνεντεύξεις στον ΑΝΤ1 και το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων», ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές θα αποτελέσει μείζονα ανατροπή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων και του πολιτικού σκηνικού, η οποία θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις», πρόσθεσε πως «οι εθνικές εκλογές δεν μπορούν να καθυστερήσουν για πολύ, είτε το θέλει ο κ. Καραμανλής είτε όχι» και ανέφερε: «Οπως δείχνουν τα πράγματα, η χώρα θα πρέπει να αλλάξει ρότα και θα πάμε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με νωπή εντολή».

Ο Γ. Παπανδρέου επισκέφτηκε χτες την Πάρνηθα και κατήγγειλε την κυβέρνηση για «έλλειψη σχεδίου και πελατειακή διαχείριση αυτής της μεγάλης ζώνης οξυγόνου για όλη την Αττική» και πρόσθεσε ότι «εκτός από την εγκατάλειψη της Πάρνηθας προχωρά στο να χωρίσει τον Υμηττό, να τσιμεντοποιήσει το Ελληνικό που εμείς θέλουμε να είναι πάρκο πρασίνου». Ο Γ. Παπανδρέου προφανώς ξέχασε ότι το ΠΑΣΟΚ με τη συγκατάθεση της ΝΔ προχώρησαν στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος και ταυτόχρονα με «δασοκτόνο» νόμο Δρυ (3208/2003) αποχαρακτήρισε εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων, επιταχύνοντας την επιχείρηση καταπάτησης και ξεπουλήματός τους...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψευτοδιλήμματα και νέα αντιλαϊκή επίθεση(29/5/2009)
Υπόσχεται ...καλύτερη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής!(21/5/2009)
Διάθεση τιμωρίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές(28/4/2009)
«Τζογάρουν» στη συνάντηση Παπανδρέου - Σημίτη(11/3/2009)
Ξέχασαν τα ...δικά τους(30/6/2007)
Πολιτικός στόχος η «κοινωνική ειρήνη»(3/4/2004)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org