Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Καταδικάζει την αντικομμουνιστική υστερία

«Οι πάντες γνωρίζουν από την πείρα τους ότι ο αντικομμουνισμός δε στράφηκε μόνο ενάντια στους κομμουνιστές, αλλά έγινε όχημα των εκμεταλλευτών για το χτύπημα συνολικά της εργατικής τάξης και των λαών». Αυτό τονίζει, με ανακοίνωσή του, το ΔΗΚΚΙ, αναφερόμενο στην αντικομμουνιστική υστερία των ημερών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει το γεγονός ότι η τσέχικη προεδρία της ΕΕ, με ανιστόρητη ατεκμηρίωτη εορταστική μάλιστα επίθεση, έβαλε ως στόχο, από κοινού και σε συνεργασία με ορκισμένους αντικομμουνιστές, φασίστες, ανθρώπους και ιδρύματα, να ξαναγράψουν την Ιστορία στα δικά τους μέτρα. «Νομίζουν ότι η αντικομουνιστική υστερία θα λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά για το λαϊκό - εργατικό κίνημα, που δε συμβιβάζεται, παλεύει, διεκδικεί και αμφισβητεί την ΕΕ του μεγάλου κεφαλαίου», σημειώνει το ΔΗΚΚΙ και συνεχίζει:

«Οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις που οργανώνουν τους μήνες Μάρτη και Απρίλη, ουσιαστικά την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, καθώς και παρόμοιες που έχουμε ζήσει στο παρελθόν, φανερώνουν την ανησυχία και την αγωνία τους ότι οι λαοί θα αντιδράσουν και θα οργανώσουν, όπως και οργανώνουν με συνέπεια την πάλη τους μπροστά στην καπιταλιστική κρίση».

Τονίζει ότι η αντικομμουνιστική υστερία, που εκδηλώθηκε πριν λίγα χρόνια με το λεγόμενο «μνημόνιο» για την «ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων» στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και συνεχίζεται και σήμερα, έχει στόχο την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Το ΔΗΚΚΙ καταλήγει ότι «ο φασισμός είναι το άκρο αντίθετο των λαϊκών συμφερόντων, που με ιστορική συνέπεια υπηρετεί ο κομμουνισμός. Ο γνήσιος σοσιαλισμός με όλες τις συνεπείς δημοκρατικές δυνάμεις θα συνεχίσει να γράφει ιστορία σε οποιαδήποτε προσπάθεια παγίδευσης των λαϊκών συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ