Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η Εγνατία, το ΠΑΣΟΚ και τα διόδια

Γρηγοριάδης Κώστας

Γράφαμε χτες ότι ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Εργα Γ. Μαγκριώτης, υπερθεμάτισε υπέρ της επιβολής διοδίων στην Εγνατία. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, δήλωσε συγκεκριμένα: «Κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν τα διόδια στην Εγνατία. Επιτέλους πάρτε ένα πολιτικό κόστος και σεις»!

Πήραμε, λοιπόν, από τον Γ. Μαγκριώτη την εξής απάντηση: «Αγαπητοί Φίλοι, τα διόδια της Εγνατίας είναι μόνο για τη συντήρησή της. Τα διόδια αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα πανάκριβα διόδια που πληρώνουν οι πολίτες στους παραχωρησιούχους των συμβάσεων της ΝΔ, για έργα που ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει».

Τον ευχαριστούμε για τη διευκρίνιση, αλλά θα θέλαμε να τον πληροφορήσουμε ότι καθόλου δεν ενδιαφέρει τον εργαζόμενο λαό αν θα πληρώνει διόδια για τη συντήρηση. Να μην πληρώσει τίποτε. Ο λαός μας πλήρωσε άλλωστε, όπως και ο ίδιος ξέρει καλά, 6,5 δισ. ευρώ για την κατασκευή του έργου και εξαναγκάζεται να πληρώνει συνεχώς φόρους και τέλη, ενώ την ίδια στιγμή του τάζουν μηδενικές αυξήσεις στο ήδη πενιχρό μεροκάματό του.

Επίσης, θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε ότι και ο ίδιος, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν στη Βουλή τις συμβάσεις της ΝΔ με τις οποίες ο λαός πληρώνει «τα πανάκριβα διόδια» στους παραχωρησιούχους, που ετοιμάζονται να βάλουν και νέα χαράτσια, π.χ. σχέδια για Αγιο Στέφανο, Βαρυμπόμπη κ.ά.

Ο λαός απαιτεί και παλεύει να καταργηθούν όλα τα διόδια. Ζητά να κατασκευάζονται οι υποδομές που δικαιούται από το κράτος, χωρίς να πληρώνει πρόσθετα χαράτσια. Το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, όμως τον βλέπουν μόνο ως αιμοδότη για παλιά και νέα χαράτσια υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Ας μην εκπλήσσονται που θα βάλει κι αυτός διόδια στην πολιτική τους!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ