Τρίτη 24 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Παρέδωσαν το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ και μετά ... αποχώρησαν

Εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία δε συμβιβάζονται στα πλαίσια του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, αυτό επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη - ΕΕΔΥΕ, την οποία εξέδωσε με αφορμή τα γεγονότα που εξελίσσονται αυτές τις μέρες στη ΝΑΤΟική άσκηση «Destined Glory».

Οι εξελίξεις αυτές, υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ στην ανακοίνωσή του, αποκαλύπτουν ακόμη και στον πιο δύσπιστο, πως η νέα δομή του ΝΑΤΟ και το νέο δόγμα του, στην πραγματικότητα, καταργούν κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. Το ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν εγγυάται τα σύνορα της χώρας αλλά δίνει μεγαλύτερα προσχήματα στην τουρκική κυβέρνηση για να προβάλλει τις διεκδικήσεις της.

Η απαγόρευση πτήσης, τονίζεται σ' άλλο σημείο, ελληνικών αεροπλάνων στον εναέριο χώρο της Ελλάδας από τους Αμερικανούς, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση με την υπογραφή του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, αποδέχτηκε την αμερικάνικη κυριαρχία στο Αιγαίο. Η αποχώρηση της Ελλάδας από τη ΝΑΤΟική άσκηση κάτω από την κατακραυγή που υψώθηκε, αποτελεί μια ενέργεια που μόνο εντυπωσιασμό μπορεί να προκαλεί.

Αυτές οι εξελίξεις, επισημαίνεται στη συνέχεια, θέτουν και πάλι επί τάπητος το πρόβλημα της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και δείχνουν πως εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία δε συμβιβάζονται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ που είναι το οπλισμένο χέρι της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις επιτροπές ειρήνης, μέσα από την ανακοίνωσή της, τις μαζικές οργανώσεις, το λαό, να δυναμώσουν τον αγώνα τους κατά του ΝΑΤΟ και της Νέας Τάξης. Να αντιπαλέψουν την πολιτική που όχι μόνο αποδέχεται την υποταγή στο ΝΑΤΟ, αλλά συμμετέχει και ενεργά στα επιθετικά και πολεμικά σχέδια την ίδια στιγμή που αμφισβητούνται από αυτό τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Το σύνθημα: «Εξω το ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο», πρέπει να ακουστεί πιο δυνατά και να αποτελέσει σημαία του αγώνα του λαού μας, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην επικίνδυνη εμπλοκή και τις νέες πυρηνικές απειλές(2023-08-05 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικό Φεστιβάλ μαθητών νυχτερινών σχολείων(2000-05-17 00:00:00.0)
Οι ΝΑΤΟικοί επέλεξαν την επέτειο(1999-09-01 00:00:00.0)
Καταδικάζουν τις δηλώσεις Σημίτη(1999-02-06 00:00:00.0)
Μπορούμε να αποτρέψουμε το δρόμο της βαρβαρότητας(1998-03-25 00:00:00.0)
Ραντεβού ειρήνης στο Μαραθώνα(1997-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ