Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Νέα μπλόκα σε Μακεδονία - Θράκη

Βγήκαν στο δρόμο και οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας. Νέο μπλόκο και στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Κουλούρας. Τέταρτο μπλόκο στον Εβρο. Προστέθηκαν 100 τρακτέρ στον Προμαχώνα

... στο μπλόκο του Προμαχώνα

Motion Team

... στο μπλόκο του Προμαχώνα
Εντείνεται η αγανάκτηση των αγροτοκτηνοτρόφων για την αδιαλλαξία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα καυτά προβλήματά τους, κάτι που εκφράζεται και με τη μαζικότερη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, αλλά και με το στήσιμο νέων μπλόκων σε Μακεδονία και Θράκη. Χτες, ροδακινοπαραγωγοί, στην πλειοψηφία τους, της Ημαθίας, απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους το δρόμο Βέροιας-Εδεσσας, στην είσοδο της Νάουσας, δημιουργώντας στο νομό ένα δεύτερο μεγάλο «μέτωπο» αγώνα των αγροτών της περιοχής. Το άλλο μπλόκο είναι στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Κουλούρας. Εξάλλου, στον Εβρο δημιουργήθηκε και τέταρτο μπλόκο στα Βόρεια του νομού, από αγρότες του Πυθίου και των γύρω χωριών. Με τα τρακτέρ τους οι παραγωγοί απέκλεισαν στον τελωνειακό σταθμό του Πυθίου τη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη.

Από προχτές στο Νομό Πέλλας ροδακινοπαραγωγοί από το χωριό Τριφύλλι και το Μαυροβούνι Σκύδρας έστησαν δυναμικά μπλόκα. Αλλοι αγρότες του νομού, συνέχισαν να έχουν παραταγμένα τα γεωργικά τους μηχανήματα στην είσοδο των Γιαννιτσών. Επίσης, ενισχύθηκαν τα μπλόκα στο Βαρικό Λιτοχώρου και στο Αιγίνιο στο Νομό Πιερίας. Κτηνοτρόφοι και άλλοι παραγωγοί της Χαλκιδικής συνέχισαν να βρίσκονται στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου στον κόμβο προς Γαλάτιστα και ελαιοπαραγωγοί του νομού στο δρόμο Μουδανιών - Σιθωνίας στον κόμβο προς Ορμύλια. Για δεύτερη βδομάδα άλλοι από τη Ν. Τρίγλια και τα γύρω χωριά συνέχισαν να βρίσκονται στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Μουδανιών.

Μια πρόχειρη φωτιά να ζεσταθούν...

Motion Team

Μια πρόχειρη φωτιά να ζεσταθούν...
Στο Νομό Θεσσαλονίκης ενισχύθηκαν με νέες δυνάμεις τα μπλόκα στη Λητή από αγρότες του Λαγκαδά, στα διόδια των Μαλγάρων από ρυζοπαραγωγούς, ενώ για 11η μέρα βρίσκονταν οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στην είσοδο της Ν. Χαλκηδόνας. Χτες, εκπρόσωποι των 14 συλλόγων του Νομού Θεσσαλονίκης που είναι ενταγμένοι στην Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, επισκέφθηκαν τα μπλόκα. «Η υπεράσπιση και η στήριξη του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς σημαίνει κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων που διεκδικούν καλύτερη ζωή, ανάλογα με τις ανάγκες τους γι' αυτούς και τα παιδιά τους», τόνισαν τα μέλη της αντιπροσωπείας των συλλόγων της ΟΓΕ.

Συνεχίζουν να παραμένουν, στο μεταξύ, τα μπλόκα που έχουν στηθεί στα τελωνεία του Ορμενίου, των Κήπων, καθώς και στον κόμβο της Κορνοφωλιάς. Στα μαχητικά μπλόκα του Βορείου Εβρου, η απόφαση των γενικών συνελεύσεων μετά από προτάσεις των συντονιστικών επιτροπών, ήταν η συνέχιση και ένταση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες των Σερρών συνέχισαν να βρίσκονται στο μπλόκο του Προμαχώνα, ενώ ενισχύθηκε η δύναμή τους με 100 περίπου τρακτέρ, αγροτών που ήρθαν από τα γειτονικά χωριά. Αμετακίνητοι στις θέσεις τους ήταν οι αγρότες και στα μπλόκα του Στρυμονικού, των Ν. Κερδυλλίων, της Χρυσούπολης Καβάλας και του τελωνείου Εξοχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικοποιούνται και ενισχύονται τα μπλόκα, μεγαλώνουν η οργή και η αγανάκτηση(2024-02-03 00:00:00.0)
Συνεχίζουν και ενισχύουν τη συντονισμένη πανελλαδική κινητοποίηση(2017-01-25 00:00:00.0)
Απλώνεται ο αγώνας(2010-01-19 00:00:00.0)
Ακόμα πιο δυναμικά(2009-01-21 00:00:00.0)
Οργή για τον εμπαιγμό(2005-08-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ