Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες μαζί με τους αγρότες

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, οργανώνουν, αύριο, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της πόλης, το Εργατικό Κέντρο και η Ομοσπονδία ΕΒΕ

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς οργανώνουν αύριο, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της πόλης, το Εργατικό Κέντρο και η Ομοσπονδία ΕΒΕ Λάρισας, που απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους του νομού. Μετά τη συγκέντρωση, στην οποία θα συμμετέχουν και σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ από την Αθήνα, θα μεταβούν με πούλμαν στο μπλόκο της Νίκαιας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες εκπρόσωποι του ΕΚΛ, ο πρόεδρός του Τάκης Τσιόγκας, τόνισε ότι η εργατική τάξη στηρίζει τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, γιατί αυτοί οι αγώνες «είναι και δικοί μας αγώνες, καθώς συμβάλλουν στη γενικότερη πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης».

«Οταν ξεκληρίζεται η αγροτιά», συνέχισε, «δεν την πληρώνουν μόνο οι αγρότες αλλά και οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες. Γιατί έχουν άμεση σχέση με τη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους αφού, πολλοί έμειναν άνεργοι από επιχειρήσεις που έκλεισαν, ή μείωσαν το προσωπικό τους. Επιχειρήσεις που συνδέονται άμεσα με την αγροτική παραγωγή».

Ακόμα, αναφέρθηκε σε αγρότες που δεν τα βγάζουν πέρα και αναγκάζονται να κάνουν και μεροκάματα. «Εμείς αυτούς τους στηρίζουμε», τόνισε και πρόσθεσε «να κοπούν οι επιδοτήσεις από τους μεγάλους και όχι από τους μικρούς. Δε θα στρέψουν το εργατικό κίνημα εναντίον των φτωχομεσαίων αγροτών».

Κατέληξε λέγοντας ότι η αλληλεγγύη και οι κοινοί αγώνες της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να έχουν οι αγώνες αποτελεσματικότητα.

Μήνυμα συμπαράστασης στους αγρότες στέλνει και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού και Δέρματος νομού Λάρισας. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Καλά κάνουν και ενώνονται και παλεύουν για τα ιδανικά τους. Να είναι σίγουροι ότι ο ενωμένος και συντονισμένος αγώνας θα φέρει και αποτελέσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ