Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ποιος είναι ο καλύτερος υπονομευτής;

Δικομματικό ρεσιτάλ υπονόμευσης του αγώνα των αγροτών χτες στη Βουλή με τον Π. Παναγιωτόπουλο από τη ΝΔ και τον Θ. Πάγκαλο από το ΠΑΣΟΚ να διαγωνίζονται ποιο από τα δύο κόμματα είναι περισσότερο κατά των μπλόκων των αγροτών. Ποιος από τους εταίρους του δικομματισμού μπορεί να ...«προτρέψει» τους αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συγκεκριμένα, ο Π. Παναγιωτόπουλος κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από τους αγρότες της χώρας να σταματήσουν «την κατάληψη των οδικών κόμβων και όχι από τη μια να λέει ότι αποδοκιμάζει τις ακραίες μορφές πάλης και από την άλλη να κλείνει πονηρά το μάτι». Πριν τελειώσει τη φράση του ο βουλευτής της ΝΔ, ο Θ. Πάγκαλος είχε πεταχτεί από το έδρανο και ανταποκρίθηκε στο κυβερνητικό κάλεσμα. Πρώτα απ' όλα ξεκαθάρισε «δεν έχει πρόβλημα» που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεφούσκωσε τα λάστιχα των αγροτών το 1997(!!) και αμέσως μετά δήλωσε: «Προσωπικά είμαι εναντίον κάθε παρανόμου συμπεριφοράς και επομένως, είμαι και εναντίον του αποκλεισμού των δρόμων, όπως είμαι και εναντίον των καταλήψεων των πανεπιστημίων και άλλων τέτοιων πραγμάτων». Παράνομοι λοιπόν οι κοινωνικοί και αγροτικοί αγώνες για τον Θ. Πάγκαλο, «έκνομοι» όπως αρέσκεται εντελώς προκλητικά κατά καιρούς να δηλώνει... Μάλιστα, ο ίδιος παινεύτηκε ότι με αυτήν την προσωπική θέση καταφέρνει όλα αυτά τα χρόνια «να εκλέγεται βουλευτής»!

Κατά τα άλλα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των αγροτών. Αλλά όταν η μικρομεσαία αγροτιά βγαίνει στους δρόμους να διεκδικήσει την επιβίωσή της στήνουν αγροτοδικεία, ξεφουσκώνουν τα λάστιχα, ποινικοποιούν τους αγώνες και μάλιστα παινεύονται γι' αυτό. Η στάση τους είναι γνωστή, υπαγορεύεται από την ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική που υπηρετούν. Η μικρομεσαία αγροτιά οφείλει να βγάλει συμπεράσματα, να τους καταδικάσει και να τους εγκαταλείψει...


Π. Φ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ