Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Οι αντιαγροτικοί μηχανισμοί θα πάρουν απάντηση

Οκτώ Ομοσπονδίες και 13 Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προειδοποιούν ότι οι εργάτες θα ακυρώσουν κάθε απόπειρα να ενεργοποιηθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός» σε βάρος της αγροτιάς

Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και κάθε αντιαγροτικό μηχανισμό ότι οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου είναι σε θέση μάχης και θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά κάθε απόπειρα που στρέφεται κατά του αγώνα της αγροτιάς, απευθύνουν με μήνυμά τους 8 Ομοσπονδίες και 13 Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με αφορμή την προσπάθεια που εντείνεται τις τελευταίες ώρες για να ενεργοποιηθεί ο λεγόμενος «κοινωνικός αυτοματισμός» σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών.

Το μήνυμα συνυπογράφουν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Φαρμάκου, Τύπου - Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Ποτών - Τροφίμων, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Θεάματος - Ακροάματος και Λογιστών, καθώς και τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Νάουσας, Αγρινίου, Αρτας, Θεσπρωτίας, Φωκίδας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Μυτιλήνης, Σάμου, Ρόδου, Κω.

Κοινός ο αγώνας

Οι ταξικές δυνάμεις τονίζουν στο μήνυμα τους:

«Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, του ΠΑΜΕ, στηρίζουν από την πρώτη στιγμή αποφασιστικά την πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς, τα μπλόκα του αγώνα και το κλείσιμο των δρόμων.

Η επιλογή των μορφών πάλης είναι υπόθεση των ίδιων των αγωνιζόμενων αγροτών, με κριτήριο την καλύτερη δυνατή οργάνωση και αποτελεσματικότητα, στον αγώνα για την επιβίωση, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και στον κυβερνητικό εμπαιγμό. Οι δυνάμεις που εναντιώνονται σήμερα κατά των μπλόκων και του κλεισίματος των δρόμων, ενεργοποιώντας το μηχανισμό του "κοινωνικού αυτοματισμού", χτυπάνε χρόνια τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, έχουν στραφεί κατ' επανάληψη κατά των εργατικών, των αγροτικών αγώνων, κατά των αγώνων της νεολαίας μας.

Εχουν χτυπήσει απεργίες, μπλόκα, συλλαλητήρια, καταλήψεις. Εχουν βεβαρημένο μητρώο. Είναι οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, οι φορείς της αντιαγροτικής, της αντεργατικής, της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι απειλές και οι υπονομευτικές κινήσεις της κυβέρνησης, αλλά και τα πλαγιοκοπήματα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που τάσσεται κατά της μορφής πάλης που έχουν επιλέξει οι αγρότες θα απαντηθούν δυναμικά από το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Αυτοί που μιλούν στο όνομα των "παραγωγικών δυνάμεων" και των "κοινωνικών ομάδων" για να χτυπήσουν τον αγώνα της αγροτιάς, μιλούν για λογαριασμό των μεγαλοσυμφερόντων.

Η εργατική τάξη, οι εργατοϋπάλληλοι είναι με το μέρος των αγωνιζόμενων αγροτών. Τους ενώνουν τα κοινά τους συμφέροντα κατά της πλουτοκρατίας και της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι λαϊκές δυνάμεις μπορούν να καταλάβουν τη σημασία αυτού του αγώνα. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και κάθε αντιαγροτικό μηχανισμό ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι σε θέση μάχης και θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά κάθε απόπειρα που στρέφεται κατά του αγώνα της αγροτιάς. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, υποστηρίζουμε το διεκδικητικό πλαίσιο για: Αναπλήρωση εισοδήματος, εγγυημένες κατώτερες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, αφορολόγητο πετρέλαιο κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ