Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Σε νέα φάση ο αγώνας μας

Σταθεροί και ακλόνητοι παραμένουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, χαρακτηρίζοντας «φυγή των λαγών» την αποχώρηση που οργάνωσαν αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του Β. Μπούτα στο μπλόκο της Νίκαιας...
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του Β. Μπούτα στο μπλόκο της Νίκαιας...
Τη συνέχιση του αγώνα για την ικανοποίηση των ζωτικής σημασίας αιτημάτων τους αποφάσισαν οι μαχόμενοι αγρότες, που χτες συμπλήρωσαν δέκα μερόνυχτα στο μπλόκο της Νίκαιας, καλώντας την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά τη συμπαράστασή τους.

«Ο αγώνας συνεχίζεται», τόνισαν εκπρόσωποι των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Αγωνιστικών Συντονιστικών Επιτροπών, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν από το χώρο του μπλόκου.

«Βασιζόμαστε στην ενότητα, στην αγωνιστικότητα, στη σταθερότητα, στην υπομονή, στην επιμονή και στην εμπειρία και συνεχίζουμε με τα ίδια αιτήματα που ξεκινήσαμε καθώς κανένα απ' αυτά δεν ικανοποιήθηκε», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, χαρακτηρίζοντας απάτη τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Και συνέχισε: «Είναι τα ίδια χρήματα που δίνει ο ΕΛΓΑ κάθε χρόνο και τα οποία θα έδινε και φέτος, έτσι ή αλλιώς. Και το αίτημά μας δεν αφορά σε αιτήματα για χρήματα τα οποία θα παίρναμε. Επίσης, δεν είναι αιτήματά μας ούτε το να συμμετέχουμε στο Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, ούτε πού και πώς θα μοιραστούν αυτά τα χρήματα».

Αγωνιστικό κάλεσμα

Απευθύνοντας κάλεσμα ενίσχυσης των μπλόκων και έκφρασης συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες, ο Β. Μπούτας είπε: «Επειδή ο αγώνας μπαίνει σε μία καινούρια φάση, πιο λεπτή, μετά τους "λαγούς" που παρουσιάστηκαν και το "σκάνε" από τα μπλόκα - το ξέραμε άλλωστε, από την αρχή τι θα συμβεί, γιατί οι ίδιοι το είχαν ξαναπαίξει αυτό το παιχνίδι πριν λίγα χρόνια - καλούμε τους φορείς των εργαζομένων, της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης να συμπαρασταθούν ακόμα πιο έμπρακτα στον αγώνα μας. Βεβαίως, με την παρουσία τους στο μπλόκο, με τα ψηφίσματα συμπαράστασης, μας έδειξαν τη συμπαράστασή τους και τους ευχαριστούμε. Ομως, τώρα, που ο αγώνας μπαίνει σε μία νέα φάση, ζητάμε την πιο έμπρακτη συμπαράστασή τους, δεδομένου ότι το πρόβλημα των αγροτών είναι και πρόβλημα όλης της θεσσαλικής κοινωνίας, της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων». Και συνέχισε: «Καλούμε τους αγρότες να πυκνώσουν τα αγωνιστικά μπλόκα, η "αγκαλιά" μας είναι ανοιχτή και είναι δεκτοί οι αγρότες από τα άλλα μπλόκα που άρχισαν να υπονομεύουν τον αγώνα τους οι Συντονιστικές Επιτροπές και προσπαθούν να τους διαλύσουν. Επιμένουμε στα αιτήματά μας και συνεχίζουμε να τα διεκδικούμε αποφασιστικά και ενωτικά, κόντρα στις προβοκάτσιες που αντιμετωπίσαμε, όπως αυτή περί "κόκκινων τρακτέρ". Ετσι ενωτικά θ' αντιμετωπίσουμε και τον "κοινωνικό αυτοματισμό" που προσπαθούν να καλλιεργήσουν».

...όπου παραμένουν για 10η μέρα οι μικρομεσαίοι αγρότες

Eurokinissi

...όπου παραμένουν για 10η μέρα οι μικρομεσαίοι αγρότες
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους ισχυρισμούς μελών της Συντονιστικής Επιτροπής στα Τέμπη ότι «κάθε αγώνας πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος», ο Β. Μπούτας σημείωσε: «Αυτά τα λέει ο Σιδερόπουλος. Τα λένε αυτοί που φεύγουν. Το θέμα είναι πότε φεύγεις, πώς φεύγεις και με ποιον τρόπο αυτό αποφασίζεται. Σε μας δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Είμαστε σε μία φάση όπου η πίεση για την κυβέρνηση είναι μεγαλύτερη. Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι "τα κλώθει" γύρω από ζητήματα άσχετα για να μπορέσει να ξελασκάρει η πίεση. Είναι στριμωγμένη και καλούμε τους αγρότες να πυκνώσουν τον αγώνα για να κερδίσουμε».

Σε ερώτηση για το αν ασκήθηκαν έντονες πιέσεις από τη Ρηγίλλης για να σπάσει το μπλόκο στα Τέμπη και για το αν παίχτηκαν κάποια προσωπικά παιχνίδια για την προβολή κάποιων αγροτοσυνδικαλιστών για μελλοντική τους εξυπηρέτηση, ο Β. Μπούτας τόνισε: «Εκείνο που γνωρίζουμε από την εμπειρία μας, επειδή με τους συγκεκριμένους συναδέλφους στο παρελθόν είχαμε κοινούς αγώνες, με τον ίδιο τρόπο τους υπονόμευαν και τότε. Αλλωστε, μην ξεχνάτε ότι τους έχουν και τακτοποιημένους σε διάφορους οργανισμούς, επιτροπές κ.ά. Εχει και μία ευθύνη και η Ενωση Λάρισας. Οσοι έχουν σιτάρι εδώ γνωρίζουν για ποιο πράγμα μιλάμε. Αυτά θα τα κρίνει ο κόσμος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ