Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαιτεί τη δίωξη των αγροτών

Με έγγραφη παραγγελία προς την Αστυνομική Διεύθυνση αξιώνει να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος όσων συμμετέχουν στα μπλόκα

Στον ωμό εκβιασμό και στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων αγροτών καταφεύγει η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, αξιοποιώντας κάθε μέσο για να χτυπήσει το δίκαιο ξεσηκωμό, αξιώνοντας, ούτε λίγο, ούτε πολύ, την επέμβαση της αστυνομίας και την αυτόφωρο δίωξη των χιλιάδων που βρίσκονται στα μπλόκα! Σ' αυτήν την κατεύθυνση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με έγγραφη παραγγελία του προς το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, ζήτησε χτες το βράδυ να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος των αγροτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης. Το έγγραφό κοινοποιείται ταυτόχρονα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ο αντιεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Παπαγεωργίου σημειώνει εκβιαστικά ότι «το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος και διώκεται αυτεπαγγέλτως» και προσθέτει: «Η τήρηση της νομιμότητας επιβάλλει την ποινική δίωξη και τιμωρία των δραστών της αξιόποινης πράξης της παρακώλυσης συγκοινωνιών, η οποία προσβάλλει το έννομο αγαθό της συγκοινωνίας ως ελεύθερης διακίνησης προσώπων και πραγμάτων, δηλαδή προσβάλλει ουσιώδη όρο της κοινωνικής ζωής. Σε περίπτωση που ελλείψει ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί η αυτόφωρος διαδικασία, τότε η διακρίβωση των ποινικών αδικημάτων και της ταυτότητας των δραστών και η καταμήνυσή τους είναι αυτονόητη υπηρεσιακή υποχρέωση των αξιωματικών και των αστυνομικών υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης, ώστε ο αρμόδιος εισαγγελέας να ασκήσει τη δέουσα ποινική δίωξη κατά των υπαιτίων», παραγγέλνει ο αντιεισαγγελέας.

Είναι φανερό ότι η εισαγγελική παραγγελία για το νομό Θεσσαλονίκης δίνει το στίγμα της επικίνδυνης τακτικής που σκοπεύει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για το σύνολο των αγωνιζόμενων αγροτών, προετοιμάζοντας - κατά τα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ - νέες διώξεις και αγροτοδικεία. Οπως είναι δεδομένο ότι και η νέα πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη από τους αγρότες και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ