Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Συζήτηση με την ΠΑΣΥ

Περιοδεία του Γ. Γκικόπουλου, στελέχους της ΠΑΣΥ, στη Σχολή. Συναντήσεις με φοιτητές, εργαζόμενους και καθηγητές

Για να μάθουν οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι τα πραγματικά αιτήματα του αγώνα των αγροτών... Για να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους σε αυτή τη μάχη... Γιατί εργαζόμενοι και φοιτητές γενικά έχουν κοινά συμφέροντα με τους μικρομεσαίους αγρότες και κοινούς «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την ευρωενωσιακή πολιτική... Γιατί ειδικά οι φοιτητές και καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής έχουν λόγο στην αγροτική παραγωγή με τη μεταφορά των επιστημονικών τους γνώσεων και τη στήριξη του παραγωγού...

Στην περιοδεία του Γιώργου Γκικόπουλου, στελέχους της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) χτες στη Γεωπονική Σχολή της Αθήνας αναδείχτηκαν τα στοιχεία εκείνα που ενώνουν αγρότες - φοιτητές και λαϊκά στρώματα, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να στραφούν οι εργαζόμενοι ενάντια στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι λόγοι που σπρώχνουν τους αγρότες στο δρόμο και τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. «Εχουμε ανάγκη τη στήριξή σας» τόνισε ο Γ. Γκικόπουλος απευθυνόμενος σε φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους. Τα αιτήματα των αγροτών «αγκαλιάστηκαν», ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι εργαζόμενοι και οι φοιτητές ρωτούσαν και συζητούσαν με διάθεση να μάθουν τα πραγματικά αιτήματα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκε ότι μέχρι σήμερα εργαζόμενοι και φοιτητές - ενημερωμένοι κυρίως από τα αστικά ΜΜΕ - νόμιζαν ότι οι αγρότες λίγο πολύ... τσακώνονται για τη μοιρασιά των επιδοτήσεων. Απευθυνόμενος σε εργαζόμενους και φοιτητές επισήμανε ότι «παίζετε ουσιαστικό ρόλο στην αγροτική παραγωγή» και εξήγησε ότι υπάρχει επιστημονική γνώση, όμως με την εφαρμοζόμενη πολιτική δε μεταφέρεται στους αγρότες, αλλά πηγαίνει στις πολυεθνικές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην αγροτική παραγωγή.

Εκείνο που φάνηκε στην περιοδεία της ΠΑΣΥ στη Γεωπονική, είναι ότι υπάρχει το έδαφος να χτιστεί ανάμεσα σε αγρότες και φοιτητές και εργαζόμενους μια σχέση πραγματικής και ουσιαστικής στήριξης και συμπόρευσης, για μια αγροτική οικονομία που να ανταποκρίνεται συνολικά στα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.

Μοναδική παραφωνία η στάση συγκεκριμένου καθηγητή, συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ, όταν οι φοιτητές μαζί με τον συνδικαλιστή της ΠΑΣΥ πήγαν για μια σύντομη ενημέρωση στο αμφιθέατρο «Κουτσομητόπουλου», λίγο πριν ξεκινήσει η εξέταση του μαθήματος «Γενική Αμπελουργία». Ο καθηγητής δήλωσε ότι θα ακυρώσει τις εξετάσεις και αποχώρησε! Τελικά, μετέθεσε την εξέταση λίγες ώρες αργότερα. Το περιστατικό καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους η ΚΟΒ Γεωπονικής του ΚΚΕ και η αντίστοιχη Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ, που σημειώνουν ότι ο καθηγητής «δήλωσε "δεν έχω αυτές τις πολιτικές πεποιθήσεις και γι' αυτό δεν επιτρέπω σε απροειδοποίητους αγρότες να μπαίνουν εδώ μέσα κλπ". Μάλιστα, όταν άκουσε ότι ο αγροτοσυνδικαλιστής που ήταν επικεφαλής στην περιοδεία ήταν από την ΠΑΣΥ, έφυγε φρενήρης μονολογώντας. Αυτό που ενοχλεί (...) είναι το συνεπές αγροτικό κίνημα που δε σκύβει το κεφάλι και δε δηλώνει υποταγή στη νέα ΚΑΠ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ