Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιμένει στη δημιουργία εντυπώσεων

Την πολιτική δημιουργίας εντυπώσεων συνέχισε και χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με εμφανή ωστόσο την αγωνία να τελειώνει με τα μπλόκα των αγροτών το δυνατόν συντομότερο. Σε χτεσινές του δηλώσεις ο Σ. Χατζηγάκης έκανε... έκκληση στη «σύνεση, τη λογική, τη σωφροσύνη και το πατριωτικό αίσθημα» των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα, ελπίζοντας ότι και με την πρόθυμη βοήθεια που προσφέρουν οι γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, που δραστηριοποιούνται στη Λάρισα, θα κάμψει τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Παράλληλα χτες προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε, αναφορικά με τη στάση του ΕΛΓΑ απέναντι στις κυβερνητικές «παροχές», στελέχη του οποίου, σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα, θεωρούν «παράνομη, αντικοινοτική και αντικαταστατική» την καταβολή ενισχύσεων στους παραγωγούς, βάσει των όσων έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. Ο Σ. Χατζηγάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα πρόβλημα με την Κοινότητα» και πως «ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι απολύτως σύννομο κοινοτικά».

Σε σχέση με τα παραπάνω, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ν. Κατσαρός, δήλωσε ότι το ΔΣ του ΕΛΓΑ συζήτησε τις δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) που αφορούν τα οπωροφόρα δέντρα η μία και το βαμβάκι και τις ελιές η άλλη, όσο για την τρίτη ΚΥΑ που θα αναφέρεται στο σιτάρι και στο καλαμπόκι δεν έχει ακόμη συνταχθεί, διότι δεν έχουν συγκεντρωθεί τα στοιχεία τα οποία χρειάζονται. Για το αν μπορούν να τεκμηριωθούν ζημιογόνα αίτια, που να δικαιολογούν ενισχύσεις στις παραπάνω καλλιέργειες, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ παρέπεμψε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο «ξέρει όλα τα στοιχεία εκείνα που αποτελούν τις προϋποθέσεις για να συνταχθεί η σχετική ΚΥΑ». Επί της ουσίας όμως δε διευκρίνισε τίποτα περισσότερο.

Τέλος, ο Σ. Χατζηγάκης επικαλέστηκε για ακόμη μία φορά την άμεση ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο του οποίου καλείται η χειμαζόμενη μικρομεσαία αγροτιά της χώρας να λύσει τα προβλήματα που της προκαλεί η ΚΑΠ και η κυβερνητική πολιτική, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και επί ΠΑΣΟΚ, χωρίς να είχε τίποτα απολύτως να προσφέρει στους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ