Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τουριστική ανάπτυξη για τα μεγάλα συμφέροντα

Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πολλά και «παχιά» λόγια χρησιμοποιεί ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Α. Σπηλιωτόπουλος, για τον τουρισμό και την ανάγκη ενίσχυσής του και το ρόλο του. Και εμφανίζεται υπέρ όλων των τουριστικών επιχειρήσεων, μεγάλων και μικρών. Ελα, όμως, που δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις του τουρισμού ίδιες, ούτε ωφελούνται όλες το ίδιο από την κυβερνητική πολιτική.

Σύντομα τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα πάρουν το δρόμο για τη Βουλή. Αλλά οι μικροί επιχειρηματίες, μικροξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, κάποιοι που έχουν μια καφετέρια ή μια ταβέρνα, που τώρα πανηγυρίζουν για τη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων, μπορεί να βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις.

Η κυβέρνηση στηρίζει πρώτα απ' όλα τα μεγάλα τουριστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Και όταν θα αρχίσουν να λειτουργούν τα πρώτα μεγαθήρια σε κάποιες περιοχές, θα έρθει η ώρα που κανένας τουρίστας δε θα ξεμυτίζει από τις τουριστικές πολιτείες που θα έχουν φτιαχτεί. Που οι τιμές θα είναι πολύ μικρότερες από αυτές που μπορεί να προσφέρει ο «μικρός» του τουρισμού, σε σχέση και με τις υπηρεσίες. Που δε θα μένει ούτε 1 ευρώ για τους μικρούς σε περιοχές οι οποίες βασίζουν το μέλλον τους στον τουρισμό. Γι' αυτό όσο είναι καιρός μαζί με τους εργάτες και τους φτωχούς αγρότες να τσακίσουμε το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματά του.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org