Παρασκευή 11 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
«Ιδιαίτερη» η φετινή τουριστική περίοδος

Νέες ενισχύσεις ζητούν οι ξενοδόχοι

«Ιδιαίτερη» χαρακτήρισε τη φετινή τουριστική περίοδο η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη - Πετραλιά μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό. Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως είπε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την τουριστική κίνηση που αυτές τις μέρες κορυφώνεται και τα συμπεράσματα, σύμφωνα με την ίδια, που προκύπτουν από τα πραγματικά στοιχεία, τις αφίξεις στα αεροδρόμια και τις πύλες εισόδου της χώρας και από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία. Η υπουργός δεν παρέλειψε να ευλογήσει τα γένια της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για συντονισμό των υπουργείων στο μέτωπο δήθεν της «πάταξης της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας και της παροχής των υπηρεσιών». Πάντως, αναλυτικά και συγκεκριμένα στοιχεία θα δοθούν στο τέλος της χρονιάς. Οταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιχείρηση της βρετανικής αστυνομίας η Φ. Πάλλη - Πετραλιά απάντησε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα.

Στο μεταξύ, ενίσχυση των υποδομών που θα τους αποφέρουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, μέσα από την κατανομή των κονδυλίων του Δ' ΚΠΣ ζητούν οι ξενοδόχοι μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ). Αυτό προκύπτει από τις προτάσεις που κατέθεσε το ΞΕΕ σχετικά με το θέμα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου. Μεταξύ άλλων, ζητούν η κατανομή των κονδυλίων για τον τουρισμό να προγραμματιστεί με άξονες:

  • Τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση των θεματικών μορφών τουρισμού.
  • Την προβολή της χώρας στο εξωτερικό με βάση σχετική μελέτη μάρκετινγκ τριετούς ή πενταετούς διάρκειας.
  • Την επιδότηση ίδρυσης και επέκτασης ξενοδοχείων εκτός ανεπτυγμένων τουριστικών περιοχών «ορθολογικά και λελογισμένα».
  • Τη διασφάλιση κονδυλίων για ειδικές δράσεις του τουριστικού τομέα, κλαδική επεξεργασία από το ΞΕΕ και τους τουριστικούς φορείς των δράσεων που απευθύνονται στις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.
  • Παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα για το συντονισμό των κρατικών πολιτικών που επηρεάζουν τον τουρισμό, ολοκλήρωση και θεσμοθέτηση του χωροταξικού σχεδιασμού.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ