Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΥΡΩ - ΓΥΡΩ

Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ: «Η ελληνική φιλοξενία έδωσε την ευκαιρία σε δύναμη 100 μαχητικών F-15 και F-16 των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων να δοκιμάσουν με πραγματικά πυρά μέσα στην ελληνική επικράτεια την ικανότητά τους να απαντήσουν αποτελεσματικά σε ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση από το Ιράν, τη Συρία, τη Χεζμπολά και τη Χαμάς. Η σημασία της ελληνικής χειρονομίας αποκαλύπτεται σήμερα σε όλο της το μεγαλείο (...) πολλά από τα ισραηλινά αεροπλάνα που έλαβαν μέρος σε εκείνα τα γυμνάσια τώρα βομβαρδίζουν κρησφύγετα των Παλαιστινίων τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας: σπίτια, νοσοκομεία, ασθενοφόρα, μπακάλικα, βενζινάδικα, υδραγωγεία, τζαμιά, σχολεία. Η ανθρωπότητα μπορεί να κοιμάται ήσυχη (...) εκεί οικοδομείται ένας νέος ανθρώπινος πολιτισμός» (ο Ρούσσος Βρανάς στα ΝΕΑ).

Η ΕΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΡΡΩΣΤΙΑ»: «Ο αντισημιτισμός όπως και ο αντιαμερικανισμός είναι μια αρρώστια που τυφλώνει, αποπροσανατολίζει και φανατίζει. Αλλά η ευκολία με την οποία το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν κάθε έννοια δικαίου έχοντας συνήθως την υποστήριξη μεγάλου μέρους της κοινής τους γνώμης, δε βοηθά στην αντιμετώπιση αυτής της αρρώστιας» (ο Μιχάλης Μητσός, επίσης, στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ... ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ: «Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει διεθνείς πρωτοβουλίες για την κατάπαυση του πυρός ως χώρα της ΝΑ Μεσογείου και μέλος της ΕΕ» (ο Αλ. Τσίπρας στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΘΛΙΨΗ: «Το κακό είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση εκτός από τη φραστική αποδοκιμασία αποφεύγει να καταδικάσει εμπράκτως το Ισραήλ» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; «Φωνάζουν οι εγκλωβισμένοι και στη Δυτική Οχθη και στη Γάζα (...) όσοι στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο παρακολουθείτε από τους καναπέδες σας το σφαγιασμό του λαού μας, μη λογαριάζετε τους εαυτούς σας ασφαλείς. Θα έρθει και η σειρά σας (...) και όσο μένετε απαθείς, τόσο η ώρα σας πλησιάζει. Αν δεν ξεσηκωθείτε να χτυπήσετε, μέσα στις χώρες σας, τα αμερικανοϊσραηλινά συμφέροντα, αργά ή γρήγορα θα σας καταβροχθίσουν» (με υπογραφή Χ. Θ. στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ