Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Να αποκατασταθούν οι ζημιές των πατατοπαραγωγών

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα τις ζημιές των πατατοπαραγωγών Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης, Μπάμπης Χαραλάμπους και Νίκος Μωραΐτης. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Στο χωριό Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων, όπου βασική καλλιέργεια είναι η πατάτα, λόγω ισχυρών και συνεχών βροχών κατά την περίοδο της ωρίμανσης πριν τη συγκομιδή, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές από το σάπισμα της πατάτας που φτάνουν ως 80%.

Οι ζημιές δηλώθηκαν από τους παραγωγούς και έγιναν οι εκτιμήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ομως, οι αποζημιώσεις που εγκρίθηκαν δεν ξεπερνούν το 30% - 35%, πολύ μικρότερες από τις ζημιές. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης αλλά και του ότι το σάπισμα συνεχίζεται και στις αποθήκες είναι ότι οι κάτοικοι βρίσκονται σε αναστάτωση για την επιβίωσή τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα πρόκειται να πάρει για την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πατατοπαραγωγών της Χρυσοβίτσας από τον ΕΛΓΑ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ