Τρίτη 6 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ταμείο Εγγυοδοσίας και εντυπώσεις

Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μπορεί η Αγροτική Τράπεζα να ανακοίνωσε ότι ικανοποίησε τα πρώτα αιτήματα για δάνεια κεφαλαίων κίνησης με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, ωστόσο η γενικότερη κατάσταση δεν είναι ανάλογη. Πληροφορίες θέλουν πολλές τράπεζες να έχουν δώσει εντολές στο προσωπικό τους να δέχεται τις αιτήσεις, αλλά να μην τις προωθεί για έγκριση!

Δεν είναι λίγοι οι τραπεζοϋπάλληλοι που έρχονται σε δύσκολη θέση, ιδίως όταν γνωρίζουν και τον ενδιαφερόμενο από προηγούμενες συναλλαγές του με την τράπεζα.

Η πρακτική των τραπεζών είναι αποκαλυπτική. Αυτές ελέγχουν τα πράγματα σε κάθε περίπτωση και η κυβέρνηση αρκείται και με το παραπάνω να κερδίζει πολιτικές εντυπώσεις, ενώ εκεί που θέλει να δώσει χρήμα ξέρει και το κάνει και το διασφαλίζει.

Μ' αυτή την πολιτική, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ είναι καταδικασμένοι. Για να δουν άσπρη μέρα, χρειάζεται να εφαρμοστεί μια τέτοια πολιτική, χρειάζεται και μια οικονομία που να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, στη βάση μιας αντιμονοπωλιακής πολιτικής. Δηλαδή, χρειάζεται κατάργηση των μονοπωλίων, λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία. Ξεκάθαρα πράγματα, μην κοροϊδευόμαστε...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ