Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Συμψηφίζουν τώρα και ... δολοφονίες!

Αχ. Κανταρτζής: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλη ευθύνη για την ένταση των αυταρχικών μέτρων

Συμψηφισμοί ...δολοφονιών από χέρια αστυνομικών, χτες στη Βουλή, όπου ο θάνατος του Αλέξη Γρηγορόπουλου μετατράπηκε σε αντικείμενο δικομματικής κόντρας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με προεξάρχοντες τους κοινοβουλευτικούς τους εκπροσώπους Π. Παναγιωτόπουλο και Ε. Βενιζέλο. Τις τεράστιες ευθύνες και των δύο κομμάτων κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής για τις πολιτικές έντασης των αυταρχικών - κατασταλτικών μέτρων ενάντια στο λαϊκό κίνημα και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

«Είδαμε τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα, που θέλουν να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω, ενώ έχουν βαριά την ευθύνη για όλη αυτήν την κατάσταση που διαμορφώθηκε στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Επισήμανε ότι τα δύο κόμματα «μιλάνε σαν ο αυταρχισμός να ξεφύτρωσε μόλις χτες στα Εξάρχεια ή κάπου αλλού και να μην είναι το αποκρυστάλλωμα μιας ολόκληρης πορείας που είδαμε να ξετυλίγεται και στη χώρα μας και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης την τελευταία 15ετία». Υπενθύμισε σειρά αυταρχικών μέτρων, όπως η Συνθήκη Σένγκεν, ο «τρομονόμος» - «ευρωτρομονόμος», το ηλεκτρονικό φακέλωμα και η επέκταση οπλοφορίας ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρείες «σεκιούριτι», που στήριξαν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «τα μέτρα αυτά ήταν η συμπόρευση, πάνε χέρι-χέρι με τη συνεχή αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων των λαϊκών στρωμάτων, εργασιακά και κοινωνικά. Από το Μάαστριχτ και μετά, από την ψήφισή του ζούμε όλοι αυτή τη διαδικασία. Εχουμε συνεχή χειροτέρευση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων και διεύρυνση του πλούτου των λίγων».

Ο Αχιλλέας Κανταρτζής συνέχισε τονίζοντας πως «διέξοδος υπάρχει και βρίσκεται στην ενίσχυση της πάλης των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στις δυνάμεις καταστολής, απέναντι στα αντεργατικά μέτρα, απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα. Στην ενίσχυση του αγώνα, ώστε την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι τα λαϊκά στρώματα. Στην ενίσχυση των αγώνων των εργαζομένων με την περιφρούρηση από όλες αυτές τις δυνάμεις που θέλουν να δώσουν το άλλοθι για την υιοθέτηση νέων αντιδημοκρατικών μέτρων».

Νωρίτερα ο Π. Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ «για μηδενιστική αντιπολίτευση αποδόμησης και καταστροφής των πάντων στο πεδίο των τελευταίων δραματικών γεγονότων», λέγοντας πως «η δημαγωγία προς τους νέους έχει τα όριά της». Επίσης υποστήριξε ότι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ «άφησαν το Πολυτεχνείο να καεί το 1985», ενώ «ξέχασαν το εξαιρετικά τραγικό επεισόδιο της δολοφονίας ενός άλλου νέου παιδιού που έγινε επί των ημερών τους και παριστάνουν σήμερα τους εισαγγελείς της χώρας και του δημοσίου βίου».

Ο Ε. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απώλεια του ελέγχου», σημειώνοντας ότι αυτή «είναι μία πάρα πολύ άσχημη και επώδυνη μορφή κρατικού αυταρχικού και κρατικής βίας, γιατί ένα κράτος που τελεί υπό την επιρροή της συγκυρίας και της κρίσης, καθίσταται βίαιο, ανεξέλεγκτο και καθιστά την κοινωνία και πάλι αντίπαλό του». Οσον αφορά τη δολοφονία του 15χρονου, υποστήριξε ότι είναι «πράξη κρατικής βίας πρωτίστως».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων(2017-07-07 00:00:00.0)
Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ(2013-05-22 00:00:00.0)
Ούτε ώρα χαμένη στην οργάνωση της λαϊκής πάλης(2009-10-15 00:00:00.0)
Ριζική αντίθεση του ΚΚΕ στις κεντρικές προθέσεις κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ(2008-05-09 00:00:00.0)
Ψήφισαν τη νομιμοποίηση των «καμερο-χαφιέδων»(2007-12-14 00:00:00.0)
Πάλη μέσα και έξω από τη Βουλή για τα λαϊκά συμφέροντα(2004-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ