Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βλητική έρευνα και αυτοψία ζητά η οικογένεια του 15χρονου

Μετά τη γενική κατακραυγή για τις δηλώσεις του Αλ. Κούγια, συνήγορου υπεράσπισης του ειδικού φρουρού που δολοφόνησε τον 15χρονο Αλ. Γρηγορόπουλο, χτες προσπάθησε να επανορθώσει. Ο Αλ. Κούγιας δήλωσε ότι η αναμενόμενη «συγνώμη» δόθηκε στα πλαίσια της προανακριτικής απολογίας στην αστυνομία.

Ωστόσο, και χτες ο συνήγορος υπεράσπισης του ειδικού φρουρού σε δηλώσεις του ούτε λίγο ούτε πολύ απέδωσε τη δολοφονία του 15χρονου σε θέλημα Θεού! «Δυστυχώς, ο Θεός έφερε αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Οσον αφορά το απολογητικό υπόμνημα του ειδικού φρουρού, είπε ότι είναι «βοηθητικό έγγραφο» και δεν αποτελεί τη μοναδική θέση των κατηγορουμένων. Πάντως, οι δύο ειδικοί φρουροί - Επ. Κορκονέας και Β. Σαραλιώτης - μεταφέρθηκαν χτες σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στις φυλακές Δομοκού.

Στο μεταξύ, ο Δ. Τσοβόλας δήλωσε ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή, παράσταση πολιτικής αγωγής και ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειας του 15χρονου. Επίσης, σήμερα θα υποβάλει αίτημα για τη διενέργεια βλητικής έρευνας και αυτοψίας.

Ο Δ. Τσοβόλας ως συνήγορος της μητέρας του δολοφονηθέντος Αλ. Γρηγορόπουλου, αποδοκίμασε το απολογητικό υπόμνημα του ειδικού φρουρού και τις δηλώσεις του Αλ. Κούγια. «Εξακολουθούν να πυροβολούν τον Αλέξη, είπε, και δυστυχώς όχι έντιμα, προκαλώντας την κοινωνία. Η οικογένεια και εμείς ζητούμε σεβασμό στη μνήμη του και να επιδειχτεί σοβαρότητα. Νομίζω ότι έπρεπε να ειπωθεί έστω και μια τυπική συγνώμη».

Επίσης, εμμέσως αποδοκίμασε τις κρίσεις του Αλ. Κούγια για τη βαλλιστική έρευνα σημειώνοντας ότι πρόχειρες κρίσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα και μάλιστα πριν από την ολοκλήρωση κάθε ανακριτικής ενέργειας, από οποιαδήποτε πλευρά και ειδικά από παράγοντες της υπόθεσης, είναι επικίνδυνες και δεν υπηρετούν την αλήθεια.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο βαλλιστικός έλεγχος των όπλων των δυο ειδικών φρουρών και το πόρισμα θα παραδοθεί στον ανακριτή. Η εργαστηριακή εξέταση της σφαίρας άρχισε με καθυστέρηση αρκετών 24ώρων, καθώς ο ανακριτής της υπόθεσης, Φώτης Βλάχος, περίμενε να οριστούν πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι από την πλευρά του θύματος αλλά και του δράστη. Από το πόρισμα της βαλλιστικής θα δοθεί απάντηση στο εάν ο θάνατος του 15χρονου αποτελεί εν ψυχρώ δολοφονία ή προήλθε από εποστρακισμό της σφαίρας.

Τις δηλώσεις του Αλ. Κούγια αποδοκίμασε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας με ομόφωνη απόφασή του. «Η περιύβριση του 15χρονου νεκρού, είτε ατομικά είτε με αναπαραγωγή των απόψεων του εντολέα του στα ΜΜΕ, καθώς και η δυσφήμιση των δικηγόρων που δε δέχτηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση, αντίκειται στους κανόνες δικηγορικής δεοντολογίας και στην υποχρέωση ευθέως τρόπου υπεράσπισης. Συνιστά μια νέα - ηθική - δολοφονία, η οποία πυροδοτεί την ένταση, τις ημέρες που η ελληνική κοινωνία εξεγείρεται και διαδηλώνει τιμώντας τη μνήμη του και καταγγέλλει την αστυνομική αυθαιρεσία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ