Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δήθεν πέφτουν απ' τα σύννεφα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ το - χωρίς συζήτηση εξοργιστικό - υπόμνημα του δολοφόνου-αστυνομικού στην κυβέρνηση...

Αδικαιολόγητο το χαρακτήρισε ο Πρ. Παυλόπουλος και σειρά κυβερνητικών στελεχών «απορούν και εξίστανται» για τη συμπεριφορά του.

Από τα σύννεφα πέφτουν που υπάρχουν τέτοια «μπουμπούκια» στην Ελληνική Αστυνομία. Τους φαίνεται ...αδιανόητο.

Και στο ΠΑΣΟΚ επίσης. Δεν μπορεί να καταλάβει πώς είναι δυνατόν να έχει ...διαβρωθεί τόσο πολύ από τη Δεξιά η δική του δημοκρατική αστυνομία που με τόσο κόπο δημιούργησε.

Εμείς για τη συμπεριφορά του δολοφόνου εξοργιζόμαστε, αλλά δεν απορούμε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να απορήσουμε.

Απορούμε όμως με το θράσος και την υποκρισία τους. Με το «δούλεμα» που επιχειρούν αυτοί που δημιούργησαν τον «κήπο» που ευδοκιμούν «νταήδες» και «Ράμπο».

Αν με αυτά απευθύνονται στους παλιότερους, τους πληροφορούμε ότι θυμούνται. Αν απευθύνονται στους νεότερους, τους λέμε ότι γνωρίζουν και σκέπτονται.

Κι όχι μόνο σκέπτονται αλλά παλεύουν, όπως σήμερα χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα τόσο κατά της κρατικής καταστολής όσο και για Παιδεία των αναγκών τους και καλά θα κάνουν να συνεχίσουν.

Γιατί αυτό φοβούνται. Εκείνους που σκέπτονται και δρουν. Γιατί αυτοί ζυγιάζουν, συμπεραίνουν, ανακαλύπτουν, αποκαλύπτουν και στο τέλος αγωνίζονται οργανωμένα με όρους ρήξης - ανατροπής.

Για να μη συμβεί αυτό άλλωστε υπάρχουν, ενισχύονται και πολλαπλασιάζονται οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Και είναι πολλά τα είδη τους. Ξεκινούν από αυτούς που παρακολουθούν, υπονομεύουν και χτυπάνε κινητοποιήσεις και φτάνουν σε αυτούς που θέλουν να «μπερδέψουν» και να παγιδεύσουν συνειδήσεις.

Δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι μηχανισμοί «ένστολοι» ώστε να μπορείς εύκολα να τους ξεχωρίσεις. Ομως, όταν οξύνεται η κόντρα δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποκαλυφθούν.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ