Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, Ο ΝΟΜΟΣ, ΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ

ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ: «η αστυνομία δεν είναι μη κυβερνητική οργάνωση ούτε φιλανθρωπικός οργανισμός! Αν θέλουμε μια άοπλη, συμβολική αστυνομία ας πάρουμε τη σχετική απόφαση και μαζί το σχετικό ρίσκο. Αυτό που συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στα Εξάρχεια δεν μπορεί να γίνει η δικαιολογία για την κατάργηση του κράτους. Ο εκβιαστικός λαϊκισμός που δεν επιτρέπει σε καμία άλλη άποψη να εκφραστεί γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος όταν εκπαιδεύει δεκάχρονα παιδιά ότι μπορούν, με κοινωνική μάλιστα αποδοχή, να σπάνε ένα αστυνομικό τμήμα ή να ρίχνουν πέτρες σε αστυνομικούς. Εχουμε καθήκον όλοι, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και να σταματήσουμε τον κατήφορο του άκρατου λαϊκισμού που καπηλεύεται ασύστολα ένα φόνο» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: «η δικαιολόγηση της ανομίας είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία (...) από τ' Αριστερά υπάρχει και η θεωρητική τεκμηρίωσή της (...) οι μεταμοντέρνες μπαρούφες που εκστομίζουν διάφοροι επαγγελματίες της επαναστατικής ρητορείας πείθουν κάποιους ρομαντικούς να πολεμούν αόρατους εχθρούς οι οποίοι "τους πίνουν το αίμα". Και τα παιδιά συνήθως είναι ρομαντικά...» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ»: «το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) επέλεξε αυτή τη φορά τον πλήρη απομονωτισμό (...) η συγκέντρωση επισήμως διαλύθηκε στην πλατεία Καραϊσκάκη και οι διαδηλωτές έφυγαν με το Μετρό. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη ο Κ. Καραμανλής είχε ζητήσει να ακυρωθούν οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα» (το «ρεπορτάζ» στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ