Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Νέα συλλαλητήρια στις 17 Δεκέμβρη

Το 65ωρο, η αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο, ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός και η ένταση της τρομοκρατίας σε βάρος του λαϊκού κινήματος στο επίκεντρο των πανεργατικών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 6.00 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας

Συνέχεια στα συλλαλητήρια στις 17 του Δεκέμβρη βρίσκουν οι συγκλονιστικές προχτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
Συνέχεια στα συλλαλητήρια στις 17 του Δεκέμβρη βρίσκουν οι συγκλονιστικές προχτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
Με εφόδιο τη μεγάλη συμμετοχή των εργατοϋπαλλήλων, των γυναικών, της νεολαίας, των μαθητών στις προχτεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο προχωράει μπροστά, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα. Σ' αυτή την κατεύθυνση, το ΠΑΜΕ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της χώρας, την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη. Στην Αθήνα, η πανεργατική συγκέντρωση έχει ήδη οριστεί για τις 6 μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τις λαϊκές δυνάμεις να οργανώσουν την πάλη ενάντια στην προσπάθεια επιβολής 65 ωρών δουλειάς, που συζητάει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Να δώσουν τη μάχη κατά της επιχειρούμενης αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στα 65 χρόνια. Ενάντια στον αντεργατικό - αντιλαϊκό, φορομπηχτικό προϋπολογισμό, που παίρνει από την εργατική τάξη και δίνει στην πλουτοκρατία, αυξάνοντας τα κέρδη της. Να καταδικάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία και τη δολοφονία εκατοντάδων εργατών στους χώρους δουλειάς. Την κρατική καταστολή και τρομοκρατία, που χτυπάει εργάτες, μαθητές, φοιτητές και δολοφόνησε τον 15χρονο μαθητή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 και 17 Δεκέμβρη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει και να ψηφίσει την έκθεση Σέρκας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας, την οποία ενέκρινε πριν από λίγες μέρες η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η έκθεση προβλέπει τη διατήρηση της ρήτρας «opt out», που οδηγεί σε εργάσιμη εβδομάδα 65 ωρών, νομιμοποιεί το σπάσιμο του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό» περίοδο και καθιερώνει τη 12μηνη περίοδο αναφοράς στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Στις 17 του Δεκέμβρη, επίσης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναμένεται να γνωμοδοτήσει σχετικά με το κατά πόσο η πενταετής διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, που ισχύει για τους προ του 1993 εργαζόμενους, είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία ή όχι.

«Δουλεύουμε για τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 17 Δεκέμβρη, δίνοντας απάντηση στην προσπάθεια χτυπήματος του οργανωμένου ταξικού κινήματος» σημειώνει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ και καταγράφει τα άμεσα καθήκοντα: «Τα συνδικάτα άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση, να βρεθούν στους χώρους δουλειάς. Κινητοποιούμε όλες τις δυνάμεις, τη νεολαία, τις Επιτροπές Αγώνα. Με ζωντάνια και μαχητικότητα ενημερώνουμε για το συλλαλητήριο και διαδίδουμε παντού τις θέσεις του ταξικού κινήματος, με την ανακοίνωση, την αφίσα, στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στις επιχειρήσεις, στις γειτονιές. Ιδιαίτερα στις γειτονιές με παρεμβάσεις, με συνθήματα, με ντουντούκες, με τις συντονιστικές επιτροπές, να οργανώσουν τη μαζική κάθοδο των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ