Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χρειάζεται κίνημα μαζικό, οργανωμένο ενάντια στη γενική πολιτική της πλουτοκρατίας

«Μόνο ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο, μαχητικό και περιφρουρημένο που συγκρούεται με τη γενική πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας, αποτελεί απάντηση στην εργοδοσία και στην κρατική τρομοκρατία, ανοίγοντας ταυτόχρονα δρόμο με προοπτική», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πόλης Ηρακλείου Κρήτης του ΚΚΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Επιτροπή Πόλης Ηρακλείου του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εργάτες και τις εργάτριες, τους μαθητές, τους φοιτητές και τους σπουδαστές, που πήραν μέρος στην πανελλαδική απεργία, στην περιφρουρημένη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Η μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, δίνει την καλύτερη απάντηση στην έκκληση της κυβέρνησης για αναβολή των συλλαλητηρίων και στην προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Δίνει την καλύτερη απάντηση στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Αυτά τα κόμματα φέρουν ευθύνη γιατί απ' τη μια στηρίζουν το σύνολο των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων (ψήφισαν στην ΕΕ το 65ωρο κ.ά.) και απ' την άλλη ψηφίζουν στη Βουλή και εφαρμόζουν τους ευρωτρομονόμους (συνθήκη Σένγκεν, νομοθεσία για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς, νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων κ.ά.). Την ίδια ευθύνη φέρουν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν διαχρονικά τις παραπάνω αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και την ίδια στιγμή προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη και στις μετεκλογικές κυβερνητικές εξελίξεις. Ταυτόχρονα δε διστάζουν να αποτελούν «ομπρέλα» στους κάθε λογής κουκουλοφόρους.

Αυτό αποδεικνύει και η κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχίας Ηρακλείου αμέσως μετά την πορεία του ΕΚΗ, με πρωτοστάτες σ' αυτήν την ενέργεια, στελέχη και μέλη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αναρχοαυτόνομους και άτομα που δεν εκπροσωπούν κανένα μαζικό φορέα, καμιά συλλογική διαδικασία και απόφαση. Με την πολιτική και πρακτική του τακτική ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει σε βάρος του οργανωμένου κινήματος μορφές, ανοιχτές και ευάλωτες στη διείσδυση αστικών και κατασταλτικών μηχανισμών. Κύριος στόχος τους είναι η αποδυνάμωση και το χτύπημα του εργατικού λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. Η διάσπασή του και η ανακοπή των αγωνιστικών διαθέσεων ενός κόσμου που αρχίζει να αφυπνίζεται και εν δυνάμει να τις ανακτά.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν περίτρανα τη θέση του ΚΚΕ ότι μόνο ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο, μαχητικό και περιφρουρημένο που συγκρούεται με τη γενική πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας, αποτελεί απάντηση στην εργοδοσία και στην κρατική τρομοκρατία, ανοίγοντας ταυτόχρονα δρόμο με προοπτική.

Η ΕΠ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία του νομού σε επαγρύπνηση και αγωνιστική δράση. Οι εργαζόμενοι εδώ και τώρα πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Οι χώροι δουλειάς, τα εργοστάσια, οι κλάδοι, τα γιαπιά, τα μεγάλα μαγαζιά των πόλεων, οι τόποι μόρφωσης και κατοικίας, πρέπει να γίνουν τα ζωντανά κύτταρα της αναγέννησης και ανάπτυξης του εργατικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ