Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πάλη μέσα και έξω από τη Βουλή για τα λαϊκά συμφέροντα
  • Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά την πρώτη της συνεδρίαση
  • Ποιοι βουλευτές αποτελούν την Κοινοβουλευτική Ομάδα
  • Ορέστης Κολοζώφ και Αντώνης Σκυλλάκος οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Κόμματος

Ο Τάκης Τσιόγκας

Eurokinissi

Ο Τάκης Τσιόγκας
Συνήλθε χτες σε πρώτη συνεδρίαση η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 7 Μάρτη. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα απαρτίζεται από 12 μέλη:

- ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΚΑ, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας.

- ΚΟΛΟΖΩΦ ΟΡΕΣΤΗΣ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας.

- ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας.

- ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ, βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια της Αθήνας.

- ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΕΛΠΙΔΑ, βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά.

- ΠΑΤΣΙΛΙΝΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά.

- ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

- ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

- ΚΟΣΙΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, βουλευτής στην Περιφέρεια Αχαΐας.

- ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΤΑΚΗΣ, βουλευτής στην Περιφέρεια Λάρισας.

- ΓΚΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ, βουλευτής στην Περιφέρεια Μαγνησίας.

- ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, βουλευτής στην Περιφέρεια Λέσβου.

Σε ανακοίνωσή της, μετά τη συνεδρίαση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει τα παρακάτω:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα και οι μετεκλογικές εξελίξεις επιβάλλουν μια πιο έντονη και ανώτερη σε ποιότητα δραστηριότητα της ΚΟ του ΚΚΕ στο Κοινοβούλιο και μέσα στους εργαζόμενους και το λαό. Η συσσωρευμένη πείρα και η αριθμητική της ενίσχυση αποτελούν τη βάση της αισιοδοξίας ότι θα ανταποκριθεί, με τη βοήθεια όλου του Κόμματος, στους στόχους της.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι δεδομένη, με βάση τις θέσεις και το πρόγραμμά της, με βάση την πρακτική της ως αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης παλιότερα. Δεν πρόκειται για αλλαγή πολιτικής, αλλά για εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία, που θα κινηθεί στους ίδιους βασικούς άξονες πολιτικής, που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Από τη χτεσινή πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Από τη χτεσινή πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Θα συνεχιστεί και θα ενταθεί η πολιτική της παραπέρα ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου με ταυτόχρονη συρρίκνωση και κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, με ακόμη μεγαλύτερες συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα. Θα συνεχιστεί η σύμπλευση, η ευθυγράμμιση και υποταγή στην ιμπεριαλιστική "νέα τάξη πραγμάτων", που επιβάλλουν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών, της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, όπως ήρθε γρήγορα να επιβεβαιώσει η απόφασή της για ΝΑΤΟική συνδρομή στα ζητήματα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα συνεχιστεί η πορεία παραπέρα θωράκισης του συστήματος και περιορισμού των ατομικών, συλλογικών και γενικότερα των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο δεύτερος πόλος του δικομματισμού, το ΠΑΣΟΚ, θα στηρίζει και θα ενισχύει αυτές τις πολιτικές και ανεξάρτητα από την προβολή επιμέρους "διαφωνιών" και "αντιστάσεων" θα συναινεί επί της ουσίας. Εχει, εξάλλου, αποδείξει από τις θέσεις του και τη μακρόχρονη πρακτική του ως κυβέρνησης ότι δεν μπορεί και δε θέλει να παίξει το ρόλο μιας πραγματικής αντιπολίτευσης, μιας δύναμης πραγματικά υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

Αντιπολίτευση από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων σημαίνει όχι μόνο ανάδειξη των προβλημάτων και εκδήλωση συμπάθειας σε όσους πλήττονται από αυτά (όπως γίνεται και από το ΣΥΝ), αλλά να αναδεικνύονται οι αιτίες και οι συνολικές πολιτικές που δημιουργούν τα προβλήματα και φυσικά να αποκαλύπτεται ο ρόλος και να αντιπαλεύονται, πέρα από την κυβέρνηση, και οι επιλογές και οι δεσμεύσεις, που πηγάζουν από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Ο Ορέστης Κολοζώφ
Ο Ορέστης Κολοζώφ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος θα κάνει ό,τι μπορεί για να αναδείξει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του λαού και της χώρας. Θα αντιταχθεί σε όλα τα αντιλαϊκά νομοθετικά και άλλα μέτρα, με τα οποία θα επιδιωχτούν οι παραπέρα αντιδραστικές προσαρμογές. Θα συμπαραστέκεται και θα στηρίζει, από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων, όλους όσοι θίγονται, αντιστέκονται και παλεύουν, θα συμπαρατάσσεται με τα λαϊκά κινήματα ενάντια στα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό, τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Θα συμβάλει, με την πάλη της μέσα και έξω από τη Βουλή, στο να υποστεί πλήγματα ο δικομματισμός, να απεγκλωβιστούν δυνάμεις και να υπάρξουν διεργασίες που θα διευκολύνουν την οικοδόμηση του Λαϊκού Μετώπου.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ακόμη, γνωστοποιεί ότι όρισε ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τον Ορέστη Κολοζώφ και τον Αντώνη Σκυλλάκο, ως γραμματέα της τον Αχιλλέα Κανταρτζή και αποφάσισε να προτείνει τον Παναγιώτη Κοσιώνη ως αντιπρόεδρο και την Ελπίδα Παντελάκη ως γραμματέα της Βουλής».


Η Αλέκα Παπαρήγα
Η Αλέκα Παπαρήγα

Ο Αντώνης Σκυλλάκος
Ο Αντώνης Σκυλλάκος

Η Λιάνα Κανέλλη
Η Λιάνα Κανέλλη

Η Ελπίδα Παντελάκη
Η Ελπίδα Παντελάκη

Ο Γιάννης Πατσιλινάκος
Ο Γιάννης Πατσιλινάκος

Ο Γιώργος Χουρμουζιάδης
Ο Γιώργος Χουρμουζιάδης

Ο Αγγελος Τζέκης
Ο Αγγελος Τζέκης

Ο Παναγιώτης Κοσιώνης
Ο Παναγιώτης Κοσιώνης

Ο Νίκος Γκατζής
Ο Νίκος Γκατζής

Ο Σταύρος Σκοπελίτης
Ο Σταύρος Σκοπελίτης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ