Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ
Ο 21ος θα είναι αιώνας νέων επαναστάσεων

Από τη συγκέντρωση στην πόλη
Από τη συγκέντρωση στην πόλη
«Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των νέων κοινωνικών επαναστάσεων, των νέων σοσιαλιστικών επαναστάσεων. Η ιστορία θα πάει μπροστά και έχει σημασία να σπέρνουμε καλά, για να φυτρώσει το μεγάλο και γερό δέντρο του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Κοιτώντας πίσω, βγάζοντας συμπεράσματα, αντλώντας δύναμη και κουράγιο, να γίνουμε καλύτεροι, δυνατότεροι απ' τους παλιότερους κομμουνιστές. Το μπορούμε».

Τα παραπάνω τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε μια μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Καρατάσου της Νάουσας, αφιερωμένη στα 90χρονα του ΚΚΕ και στον κομμουνιστή πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Γιώργο Βουτυρά, ο οποίος δολοφονήθηκε από το παρακράτος και την πλουτοκρατία στις 17 του Απρίλη του 1946 (σχετικό αφιέρωμα δημοσιεύτηκε στον κυριακάτικο «Ρ»). Πριν από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα, επιδόθηκε τιμητική πλακέτα από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στην κόρη του Γιώργου Βουτυρά, Βικτωρία, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση μαζί με την αδελφή της, Μαρίκα.

Και οι δύο, οι οποίες και αυτές βασανίστηκαν τα επόμενα χρόνια, δήλωσαν στον «Ρ» «περήφανες που είχαν έναν τέτοιο πατέρα». Την εκδήλωση άνοιξε η Ιωάννα Σοφρόνωφ, Γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, η οποία αναφέρθηκε στην αγωνιστική ζωή και στο θάνατο του Γ. Βουτυρά.


Η στιγμή της επίδοσης τιμητικής πλακέτας στην κόρη του Γιώργου Βουτυρά Βικτωρία
Η στιγμή της επίδοσης τιμητικής πλακέτας στην κόρη του Γιώργου Βουτυρά Βικτωρία

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ