Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ κατά των εργαζομένων

Η εργατική τάξη πρέπει να ξεσηκωθεί, σε κάθε εργασιακό χώρο να συσπειρωθεί με τις ταξικές δυνάμεις, διεκδικώντας πρώτα απ' όλα πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και άμεσα μέτρα κατά του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής

  • Προσβολή και εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η πρόταση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, την οποία στηρίζει ο ΣΕΒ, να παρουσιάζεται ως μέτρα κατά της φτώχειας το ενδεχόμενο χορήγησης κάποιων προσωρινών επιδομάτων προς οικονομικά εξαθλιωμένους που εξαγγέλλει η κυβέρνηση.
  • ΚΚΕ: «Η εργατική τάξη δεν είναι ζήτουλας, όπως τη θέλουν, για να εκλιπαρεί ελεημοσύνη. Είναι η κοινωνική δύναμη που παράγει τον πλούτο και αποτελεί δικαίωμά της να έχει εισόδημα που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της. Πρέπει να ξεσηκωθεί, να συνδέσει την πάλη της για τις άμεσες διεκδικήσεις με το στόχο της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής και του "ευρωμονόδρομου"».
  • ΠΑΜΕ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει στόχο να αθωώσει την πολιτική της και το μεγάλο κεφάλαιο. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αφού πρώτα καταδίκασε την εργατική τάξη με την υπογραφή της κατάπτυστης αύξησης του ενός ευρώ, τώρα, για να ξεπλύνει τη βρώμικη δουλειά που έκανε, προτείνει διάφορα επιδόματα, αθωώνοντας την αιτία του προβλήματος, που είναι τα κέρδη της πλουτοκρατίας».

ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ