Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταγγέλλει το νέο υπερατλαντικό φακέλωμα

Τη νέα διευρυμένη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΗΠΑ για τη συνεργασία στον τομέα του ηλεκτρονικού φακελώματος καταγγέλλει στον ελληνικό λαό η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, οι δύο πλευρές προετοιμάζουν εντατικά και βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, η οποία θα επιτρέπει την απεριόριστη πρόσβαση κάθε πλευράς στα ηλεκτρονικά αρχεία της άλλης με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

«Είναι φανερό» - σημειώνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση» σε σχετική ανακοίνωσή της - «ότι πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην από κοινού προσπάθεια ΕΕ και ΗΠΑ να συντονίσουν τα βήματά τους ενάντια στους λαούς. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο από πολλές πλευρές προβάλλεται, υποκριτικά, ως πιο δημοκρατικό σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ακόμη ως ο θεματοφύλακας των δημοκρατικών αξιών, σε Ψήφισμά του της 12ης Δεκεμβρίου 2007 σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ζητά την επιτάχυνση των μέτρων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και "υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ αποτελούν κεφαλαιώδη εταίρο" στον τομέα της αντιτρομοκρατικής συνεργασίας».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τον ελληνικό λαό σε ένταση του αγώνα ενάντια στο σύνολο των αντιδημοκρατικών νόμων και μηχανισμών που έχει εξυφάνει η ΕΕ, με τη συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα και να θωρακίσουν την αντιλαϊκή πολιτική της εξάλειψης των εργατικών κατακτήσεων, της ακρίβειας και φτώχειας για τους πολλούς, και της συσσώρευσης κερδών για τους λίγους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ