Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέλει πολλά δισ. ακόμη...

Πάμπολλες φορές ο «Ρ» έχει καταγγείλει την αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση του ελληνικού δημοσίου με τη «Χόχτιφ», τη γερμανική εταιρία που ανέλαβε την κατασκευή του. Μια σύμβαση, που βρισκόταν κυριολεκτικά στα πλαίσια μιας λογικής «τα σα μα και τα μα μάσα τα», που 'λεγε κι ένα παλιότερο τραγούδι. Και τώρα, πριν ακόμη το νέο αεροδρόμιο μπει σε λειτουργία, η «Χόχτιφ» θέτει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της εκμετάλλευσής του. Προς όφελός της, βέβαια...

Απ' όσα, πάντως, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δε θέλει και πολλά... Είτε να επιμηκυνθεί ο χρόνος που θα εκμεταλλεύεται το νέο αεροδρόμιο, πέραν της 25ετίας που προβλέπει η σημερινή ληστρική σύμβαση, είτε να επαναρυθμιστούν οι πόροι του Σπατοσήμου, που κατά 65% απορροφώνται σήμερα από το νέο αεροδρόμιο, είτε να επιμηκυνθεί η ισχύς του Τέλους αυτού (σήμερα, η είσπραξή του προβλέπεται μέχρι το 2015), είτε ένας κάποιος συνδυασμός όλων αυτών, κλπ. Πάντως, έτσι ή αλλιώς, ένα ακόμη σεβαστό ποσό δισεκατομμυρίων να καταλήξει στα θησαυροφυλάκια της γερμανικής πολυεθνικής.

Δυστυχώς, αυτά έχουν οι αποικιακές συμβάσεις. Και κανένας, εκ των κυβερνώντων και όσων άλλων έβαλαν την υπογραφή τους από κάτω, δε δικαιούται ούτε καν την παραμικρή δικαιολογία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ