Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή

Τα συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των θυμάτων εκφράζει η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωμένης Αριστεράς / Βόρεια Πράσινη Αριστερά, με μήνυμά της προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. Το μήνυμα αναφέρει:

«Αγαπητή συντρόφισσα,

Πληροφορηθήκαμε, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεών μας, στην Τουλούζη, τη συγκλονιστική είδηση του ναυαγίου του φέρι - μποτ "Σάμινα" στη θάλασσα του Αιγαίου. Η τραγωδία αυτή ισχυροποίησε την υπάρχουσα πεποίθησή μας ότι πρέπει να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία όσον αφορά το θέμα της ναυτικής ασφάλειας. Απευθυνθήκαμε αμέσως στον νυν πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών, κ. Ζαν Κλοντ Γκισό, ο οποίος παρευρισκόταν στη συνεδρίασή μας. Οι προτάσεις μας στόχευαν, πρώτιστα, στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί ο αποτελεσματικός σεβασμός των κανόνων ασφαλείας και η διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, μπροστά στη φιλελευθεροποίηση, που θέτει νέους κινδύνους, τόσο για τους επιβάτες των πλοίων, όσο και για το περιβάλλον.

Εκ μέρους της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωμένης Αριστεράς / Βόρειας Πράσινης Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προσωπικά, θα σας ήμουν ευγνώμων αν εκφράσετε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του ναυαγίου του "Σάμινα".

Με τους πιο αδελφικούς χαιρετισμούς, Φράνσις Βουρτζ, πρόεδρος της Ομάδας ΕΕΑ/ΒΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ