Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Διακοπή σε ένδειξη πένθους

Ν. Γκατζής: Εγκλημα με υπεύθυνους την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές

Σε μια εκδήλωση πένθους για τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας η Βουλή δεν πραγματοποίησε χτες καμία από τις συνεδριάσεις της και μετά από μία σύντομη τελετή, όπου πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι των κομμάτων, οι βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Ο πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης, αφού εξέφρασε τη θλίψη όλου του σώματος για την τραγωδία, διατύπωσε την ευχή να γίνουν έρευνες σε βάθος και πρόσθεσε ότι είναι ασύλληπτο και αδιανόητο να σημειώνονται τον 21ο αιώνα τέτοιες τραγωδίες λίγα μέτρα από τις ακτές.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Ν. Γκατζής εξέφρασε την οδύνη του Κόμματος «όχι για την τραγωδία, αλλά για το έγκλημα το οποίο συνετελέσθη, διότι είναι πάρα πολλές οι καταγγελίες οι οποίες έχουν γίνει και παλιότερα και πρόσφατα για το πώς τα πλοία κρίνονται αξιόπλοα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε την περίπτωση του πλοίου «ΔΥΣΤΟΣ», που ενώ είχε βυθιστεί, τις αμέσως επόμενες μέρες δόθηκε βεβαίωση αξιοπλοΐας και τόνισε: «Θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν όλα αυτά τα μέτρα, πρώτα και κύρια όμως να βρεθούν οι επιζώντες και εκ των υστέρων να γίνει ένας ουσιαστικός έλεγχος με εκπροσώπους των ναυτεργατών. Και από εκεί και πέρα να δούμε ότι πρέπει αυτά τα αιτήματα που βάζουν οι ναυτεργάτες, που φανερώνουν την εμπειρία μιας ζωής, των κινδύνων μέσα στα πλοία, να ληφθούν υπόψη και να τα υιοθετήσει η κυβέρνηση.

Επίσης είναι γεγονός, όπως καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες, είναι ότι σε αυτά τα πλοία της ακτοπλοΐας με την κατάργηση του καμποτάζ πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι. Και βάζουν ένα αίτημα ακόμα όσο είναι καιρός να καταργηθεί αυτός ο διαλυτικός νόμος ο 3577/92. Είναι καιρός να μπει βαθιά το νυστέρι σε αυτό το μεγάλο απόστημα που οδηγεί ναυτεργάτες, εργαζόμενους και ταξιδεύοντες στο βυθό της θάλασσας».

Την οδύνη τους, αλλά και την ανάγκη να ερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ