Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η γελειότητά τους δεν έχει όρια

Μέσω του «131» επιχείρησε ο αρχηγός του Λιμενικού Ανδρ. Συρίγος, να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», γύρω στις 2.30 π.μ., για να ζητήσει τη διάθεση αεροπλάνου, ώστε να μεταβούν στην Πάρο οι συγγενείς των επιβατών του πλοίου «Σάμινα Εξπρές»!

Στη δημόσια αυτή ομολογία, που αποκαλύπτει τον τρόπο που λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός, προέβη ο ίδιος ο Ανδρ. Συρίγος, ο οποίος πρόσθεσε ότι από τα οκτώ τηλέφωνα της ΟΑ που εξασφάλισε ο υπασπιστής του μέσω του «131», δεν... απαντούσε κανένα!

Οπως έγινε γνωστό από την ΟΑ, από τις 5.30 τα ξημερώματα ήταν έτοιμο προς αναχώρηση για την Πάρο αεροσκάφος, αλλά έπρεπε να ξημερώσει, αφού το αεροδρόμιο του νησιού δε διαθέτει τον απαραίτητο φωτισμό για προσγειω-απογειώσεις τη νύχτα. Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση των πτήσεων επικαλέστηκε και την «επιβάρυνση» του εναέριου χώρου, λόγω των μετακινήσεων των στρατιωτικών ελικοπτέρων, ενώ είπε ότι τα δύο αεροσκάφη τύπου «Ντορνιέ» της Αεροπλοΐας ήταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από τις 6 π.μ. και θα παρέμεναν καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας. Ωστόσο, ουδείς ενημέρωσε τους συγγενείς των επιβατών του πλοίου, οι οποίοι έσπευσαν στον Πειραιά και αναζητούσαν με αγωνία τρόπο να μεταβούν στον τόπο της τραγωδίας. Ετσι, πολλοί αναχώρησαν για το αεροδρόμιο, μετά από φήμες ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία ναύλωσε αεροπλάνο. Φευ, όμως, αφού οι αρμόδιοι ιδιωτικής εταιρίας τσάρτερ ζητούσαν εισιτήριο 40.000 δραχμών και αναχώρηση μόλις... γεμίσει το αεροπλάνο!

Τελικά, ο εμπαιγμός των συγγενών των επιβατών του πλοίου «Σάμινα» πήρε τέλος λίγες ώρες αργότερα, όταν τους ανακοινώθηκε ότι η ΟΑ δρομολόγησε οκτώ έκτακτες πτήσεις για Πάρο, με τα 18θέσια «Ντορνιέ», από τις 10 π.μ. ως τις 5.30 μ.μ. και άλλες δύο πτήσεις με «Μπόινγκ» προς Ικαρία και Σάμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ