Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ (ΛΕΩΝ.) ΑΥΔΗΣ
Συλλυπητήρια για την απώλειά του

Συνεπής, ακούραστος, μαχόμενος πάντα στο πλευρό των δημοτών όπου υπήρχε πρόβλημα. Στο στιγμιότυπο ο Λεων. Αυδής σε συγκέντρωση κατοίκων των Σεπολίων έξω από το εργοστάσιο της «ΒΟΤΡΥΣ»
Συνεπής, ακούραστος, μαχόμενος πάντα στο πλευρό των δημοτών όπου υπήρχε πρόβλημα. Στο στιγμιότυπο ο Λεων. Αυδής σε συγκέντρωση κατοίκων των Σεπολίων έξω από το εργοστάσιο της «ΒΟΤΡΥΣ»
Τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του δικηγόρου, του δημοτικού συμβούλου, του βουλευτή, του ανθρώπου, του κομμουνιστή, Λεων. Αυδή, εξακολουθούν να εκφράζουν φορείς και προσωπικότητες από όλη την Ελλάδα.

- Η Αριστερά έχασε έναν από τους πιο γνήσιους εκπροσώπους της, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής, Γιάννης Κουκιάδης, για το θάνατο του Λεων. Αυδή, στελέχους του ΚΚΕ και δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αθηναίων. «Μεγάλος αγωνιστής για τα δίκαια της εργασίας, συνδύαζε όσο κανένας άλλος την αγωνιστικότητα με την πειθώ. Και το μεγαλύτερο δείγμα πειθούς ήταν ο ίδιος ο εαυτός του. Ευπατρίδης στη συμπεριφορά του, τροφοδοτούσε με αισιοδοξία τα οράματά σου και σου έδειχνε το δρόμο για το τι πρέπει να κάνεις και τι μπορεί να γίνει», αναφέρει ο Γ. Κουκιάδης.

- Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Λεων. Αυδή απέστειλε στην οικογένεια του εκλιπόντος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: «Με την πολύχρονη παρουσία του στα δημοτικά πράγματα της πρωτεύουσας αγωνίστηκε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Εδινε πάντα με ευπρέπεια και σεμνότητα το αγωνιστικό του "παρών" ως ένας άξιος λειτουργός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πόλη της Αθήνας. Θα τον θυμόμαστε πάντα».

- Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο (ΝΣ) της ΚΝΕ Κέρκυρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Λεων. Αυδή, «έναν αγωνιστή που με ενδελεχή ζήλο δε σταμάτησε στιγμή να μάχεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας» - όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Αναφερόμενο στη δράση του Λεων. Αυδή, το ΝΣ της ΚΝΕ Κέρκυρας υπογραμμίζει πως «ήταν ο άνθρωπος που έδειξε μοναδική οικολογική ευαισθησία, ο σύντροφος που διαμαρτυρήθηκε έντονα ενάντια στην πολιτική της ΟΝΕ και της "νέας τάξης πραγμάτων", που τίμησε με τις πράξεις και τους αγώνες του την εντολή που του έδωσε ο λαός της Αθήνας. Κουβαλούσε περήφανα στους ώμους την ιδεολογία του και τη συστράτευση στο ΚΚΕ».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του το ΝΣ της ΚΝΕ σημειώνει το χρέος και το καθήκον «να συνεχίσουμε το έργο του, πιστοί στους αγώνες του σοσιαλισμού, της συντροφικότητας και την υπεράσπιση της εργατικής τάξης, ως ύψιστο φόρος τιμής στη μνήμη του».

- Τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους προς την ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του Λεων. Αυδή, «ενός αληθινού κομμουνιστή και εξαίρετου αγωνιστή και ανθρώπου, που με ξεχωριστή αρετή και αφοσίωση υπηρέτησε τα κομμουνιστικά ιδεώδη στην πατρίδα», εκφράζει ο Δημήτρης Σουλιώτης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΝ.

- Την οδύνη της για το χαμό ενός άξιου και σεμνού αγωνιστή, όπως ήταν ο Λεων. Αυδής, εκφράζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Σωματείων Αθηνών (ΟΒΣΑ). «Ηταν πάντα πρόθυμος και συμπαραστεκόταν στα δίκαια αιτήματα του λαού», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ, συμπληρώνοντας πως το ίδιο έκανε όταν η ίδια του έθεσε το ζήτημα της απελευθέρωσης του ωραρίου που επιχείρησε να περάσει η Δημοτική Αρχή. «Η αντίδρασή του ήταν άμεση και καίρια», καταλήγει η ΟΒΣΑ.

- Τα ειλικρινή συλλυπητήριά της για την απώλεια του Λεων. Αυδή εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Ο Λεων. Αυδής με το ήθος, τη γνώση, τη στάση του, τίμησε ως νομικός και ερευνητής το νομικό και επιστημονικό κόσμο της χώρας, συμβάλλοντας ενεργά και αποτελεσματικά στην υποστήριξη του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων. Το κενό που αφήνει για εμάς είναι δυσαναπλήρωτο». Το ΕΚΑ σαν ελάχιστο φόρο τιμής αποφάσισε την κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του.

- Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του αγωνιστή, Λεων. Αυδή, εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας. Οπως σημειώνει, «οι αγώνες του για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, το ήθος του και το πλούσιο έργο έχουν χαράξει ανεξίτηλα τη δράση του, έχουν σφυρηλατήσει δεσμούς αγώνων με τους εργαζόμενους».

- Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Λεων. Αυδή, «ενός εξέχοντος νομικού και δημόσιου άνδρα που άσκησε πάντοτε τα καθήκοντά του με σύνεση και δικαιοσύνη», εκφράζει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

  • Εκ παραδρομής στο χτεσινό ρεπορτάζ από την κηδεία του Λεων. Αυδή, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γεράσιμος Γεωργάτος, παρουσιάστηκε ως Διονύσης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ