Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκφραση συλλυπητηρίων

Συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων εκφράστηκαν χτες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, τον πρωθυπουργό και αρχηγούς πολιτικών κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης δήλωσε: «Εκφράζω την οδύνη μου για το θάνατο τόσων συνανθρώπων μας από το ναυάγιο του πλοίου "Εξπρές Σάμινα" ανοιχτά της Πάρου. Τη στιγμή αυτή, που ακόμη συνεχίζεται μια τεράστια επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων, δε θέλω να προσθέσω τίποτα άλλο».

Ανάλογο πρόσχημα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, για να αποφύγει να καταλογίσει σαφέστατες ευθύνες, δηλώνοντας ότι «υπάρχουν ευθύνες γι' αυτήν την τραγωδία», αλλά «αυτό που προέχει τώρα είναι να σωθούν και οι υπόλοιποι συνάνθρωποί μας που αγνοούνται».

Δηλώσεις για την τραγωδία έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι προκύπτει ένα «βασανιστικό γιατί» και ζήτησε να υπάρξει ουσιαστική έρευνα, εξεύρεση των αιτιών και απόδοση ευθυνών.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας με δήλωσή του εξέφρασε τη λύπη και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη τραγωδία». Τέλος, ο Δ. Τσοβόλας, επισήμανε «την ύπαρξη μεγάλων και πολύπλευρων ευθυνών για το συγκεκριμένο ατύχημα, που πρέπει να διερευνηθούν ουσιαστικά και άμεσα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ