Πέμπτη 13 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ψάχνουν νέα «φιλολαϊκή» φορεσιά για να κρύψουν τις αντιλαϊκές θέσεις

Αρχίζει σήμερα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Σε αναζήτηση νέου μανδύα για να ντύσει την αντιλαϊκή σοσιαλδημοκρατική πολιτική του και να την πλασάρει με καινούρια «φιλολαϊκή» φορεσιά, μπαίνει από σήμερα το ΠΑΣΟΚ με την έναρξη των εργασιών του 8ου Συνεδρίου του.

Ο Γ. Παπανδρέου έχοντας σαν κεντρική επιδίωξη να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ στην κούρσα για τη νομή της εξουσίας και να ξεπεράσει την κρίση του, θα επαναφέρει σήμερα από το βήμα του συνεδρίου τα συνθήματα της «νέας αλλαγής» διανθισμένα από μεγάλες δόσεις «αριστεροσύνης», στοχεύοντας στη χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό του λαού. Βέβαια, πίσω από τους βερμπαλισμούς, ο Γ. Παπανδρέου δε θα μπορέσει να κρύψει ότι οι στρατηγικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ ούτε αμφισβητούνται ούτε επαναπροσδιορίζονται. Εξάλλου, οι προγραμματικές θέσεις που θα κατατεθούν για ψήφιση στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποτελούν αντίγραφο του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι διαποτισμένες από τις ευρωενωσιακές και ιμπεριαλιστικές κατευθύνσεις και πολιτικές και έχουν στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης.

Ενα πρώτο δείγμα γραφής αυτής της τακτικής έδωσε χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, ο οποίος ανέφερε ότι αποτελεί «σταθμό το Συνέδριο στην πορεία του ΠΑΣΟΚ» και υποστήριξε ότι «θα δημιουργηθεί μια νέα ενότητα και μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία για να οδηγηθεί η χώρα σε μια νέα πορεία»...

Το συνέδριο θα αρχίσει σήμερα το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο και θα πάρουν μέρος 7.076 σύνεδροι από τους οποίους οι 2.270 μετέχουν ως θεσμικοί εκπρόσωποι και 4.806 εκλεγμένοι σύνεδροι. Στο συνέδριο θα παρευρεθούν από το το ΚΚΕ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ Κ. Παρασκευάς, από τη ΝΔ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Λευτέρης Ζαγορίτης, και από το Συνασπισμό ο πρόεδρός του Αλ. Τσίπρας. Στο συνέδριο δεν έχει προσκληθεί και δε θα παραστεί εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

Στο συνέδριο θα παραστούν εκπρόσωποι πολλών ξένων κομμάτων, ενώ όπως είπε ο Ν. Αθανασάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, «για πρώτη φορά θα παραστεί σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ Αμερικανός πρέσβης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ