Πέμπτη 13 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόκριμα για τις σημερινές κινητοποιήσεις

Στην Αθήνα και σε δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα, το ΠΑΜΕ διοργάνωσε χτες συγκεντρώσεις στα πλαίσια της τρίωρης στάσης εργασίας

Αποψη από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Αποψη από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Την απαίτησή τους να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να αντιστοιχηθούν τα δικαιώματά τους στις σύγχρονες ανάγκες τους διατράνωσαν, για μια ακόμη φορά, χτες οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες από τη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στην Ομόνοια, στα πλαίσια της πανεργατικής - πανελλαδικής στάσης εργασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο Θ. Κακκαβάς, πρόεδρος του Σωματείου Λογιστών Αθήνας, μιλώντας από το βήμα της συγκέντρωσης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιβάλλει νέα μέτρα συνεχίζοντας την αντιασφαλιστική πολιτική που εφάρμοσαν μέχρι σήμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι αντιασφαλιστικές αλλαγές, τόνισε, υπαγορεύονται από τις ανάγκες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και εφαρμόζονται ανεξάρτητα από το αν κυβερνούν φιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές ή κεντροαριστερές κυβερνήσεις.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση πρόταξε την ανάγκη για την ανάπτυξη ενός συντονισμένου μαζικού ταξικού αγώνα που θα εμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα, θα απαιτήσει κατάργηση των νόμων Σιούφα και Ρέππα και θα διεκδικήσει αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Στην κατεύθυνση αυτή κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα, σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και την απεργία στις 19 Μάρτη.

Η πορεία ξεκινάει από την Ομόνοια
Η πορεία ξεκινάει από την Ομόνοια
Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Η. Σταμέλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ από τη ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενιαία απάντηση των εργαζομένων στην αντιασφαλιστική επίθεση.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στη Βουλή. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα μπλοκ των ταξικών δυνάμεων με απεργούς από τους ΟΤΑ και τη ΔΕΗ, καθώς και εκπρόσωπος του Συνδικάτου Εργαζομένων Μετάλλου Τορόντο Καναδά, που εξέφρασε τη συμπαράσταση του κλάδου στον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων.

Στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις, που εξελίχθηκαν σε δυναμικές πορείες, διοργανώθηκαν σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας από τα ταξικά συνδικάτα. Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα του Βενιζέλου, πραγματοποίησαν μαχητική πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας - θράκης. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κ. Ψυχογιός στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΘ. Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το σημερινό συλλαλητήριο, στο οποίο αποφάσισαν να συμμετέχουν και οι σύλλογοι φοιτητών Γεωλογικού και Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων του ΑΠΘ και η Ενωση μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων ΑΠΘ - ΠΑΜΑΚ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org