Πέμπτη 13 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με τους απεργούς ή με τους ιδιοκτήτες;

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ άραγε το ουσιαστικό ερώτημα; To «ποιοι δημοσιογράφοι είναι με τους απεργούς και ποιοι όχι» ή το «ποιοι ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης είναι με τους απεργούς και ποιοι όχι»;

Στο δεύτερο ερώτημα η απάντηση είναι απλή: «Κανένας». Μπορεί τα εκδοτικά συγκροτήματα να υποστηρίζουν απροκάλυπτα πότε τη ΝΔ, πότε το ΠΑΣΟΚ (και τώρα τελευταία ιδιαιτέρως τον ΣΥΝ).

Τους απεργούς όμως δεν τους υποστηρίζουν ποτέ και για κανέναν λόγο. Οποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση.

Βλέπουν μπροστά - ξέρετε - αυτοί οι κύριοι. Γνωρίζουν ότι οι αγώνες του λαού είναι αντικειμενικά και διαχρονικά αντίθετοι στα συμφέροντά τους.

Οσο για τους δημοσιογράφους, ένα είναι βέβαιο: Η συντριπτική τους πλειοψηφία πλήττεται από το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, όπως και κάθε άλλος εργαζόμενος.

Φυσικά, δε μιλάμε ούτε για τους εκδότες ούτε για τα διευθυντικά στελέχη και τους μεγαλο-υπαλλήλους των τηλεοπτικών καναλιών. Αυτοί ...δεν πλήττονται με τίποτε.

Τώρα, γιατί η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ δεν αντιδρά όπως θα έπρεπε να αντιδράσει απέναντι στην αντιασφαλιστική λαίλαπα; Το ότι τη συναποτελούν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ...απαντά από μόνο του στο ερώτημα.

ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ αυτός ο Νίκος Γκαργκάνας; Πώς γίνεται να σιωπά;

Βγαίνουν διάφοροι και λένε ότι οι ...τιμές του πετρελαίου φταίνε για την αύξηση του πληθωρισμού και δεν έχει ακόμη εξοργιστεί;

Οταν όλοι ξέρουμε - από τις περίφημες εκθέσεις του - ότι ο μέγας φταίχτης για τον πληθωρισμό είναι οι ...μισθοί των εργαζομένων, που δεν πρέπει επ' ουδενί να αυξηθούν στον αιώνα τον άπαντα.

Υποθέτουμε σύντομα θα κάνει την καταλυτική εμφάνισή του για να αποκαταστήσει την αλήθεια.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ