Πέμπτη 13 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Προσκλητήριο μάχης με επόμενο σταθμό την απεργία

Συγκεντρώσεις σε 57 συνολικά πόλεις

Αθήνα: 6 μ.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη: 7 μ.μ., άγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς: 6.30 μ.μ., πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού

Σήμερα το απόγευμα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα συλλαλητήρια που το ΠΑΜΕ διοργανώνει σε 57 συνολικά πόλεις σε όλη τη χώρα, για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Οι σημερινές παλλαϊκές κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μια μαζική, καθολική απάντηση σε όσους επιχειρούν να υπονομεύσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων, συνεχίζοντας και εντείνοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν το πιο αποφασιστικό βήμα προς την απεργία στις 19 του Μάρτη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα, το σημερινό συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια. Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του Μάρτη ορίστηκε για τις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται σήμερα στις 7 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου και στις 19 του Μάρτη στις 10.30 π.μ., στον ίδιο χώρο. Στον Πειραιά, το σημερινό συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί:

  • Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
  • Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της ιδιωτικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.
  • Πλήρη - σταθερή εργασία.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των Ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία. Επιστροφή των κλεμμένων, καταβολή του συνόλου των ποσών που οφείλουν.
  • Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Διπλασιασμό της σύνταξης του ΟΓΑ.
  • Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους. Πέντε (5) χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Διεύρυνση των ΒΑΕ. Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Προστασία της μητρότητας.
  • Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 μέρες εργασίας.
  • Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ή 9.000 μέρες εργασίας.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ