Πέμπτη 13 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Κομμουνιστικών Κομμάτων και άλλων δυνάμεων από χώρες της ΕΕ

Φιλοξενείται από το ΚΚΕ αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, 14 - 15 του Μάρτη

Αύριο, Παρασκευή, στον Περισσό, στις 10 π.μ., με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, αρχίζουν οι εργασίες της διήμερης Συνάντησης Κομμουνιστικών Κομμάτων και άλλων δυνάμεων από χώρες - μέλη της ΕΕ, την οποία φιλοξενεί το ΚΚΕ με θέμα: «Η νέα Ευρωσυνθήκη, οι εξελίξεις στην ΕΕ και οι αγώνες του λαϊκού κινήματος».

Σκοπός της Συνάντησης είναι η ανταλλαγή πείρας από τους αγώνες και τις αντιστάσεις των λαών και το ρόλο των κομμουνιστών και άλλων αντικαπιταλιστικών δυνάμεων σε θέματα, όπως: Η απόρριψη της νέας Ευρωσυνθήκης, η Κοινωνική Ασφάλιση, η «Πράσινη βίβλος για τις εργασιακές σχέσεις», η λεγόμενη ευελφάλεια, οι ιδιωτικοποιήσεις, η επιταχυνόμενη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, οι «τρομονόμοι», η ΝΑΤΟική «αντιπυραυλική ασπίδα», τα ζητήματα της Παιδείας, καθώς και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Η Συνάντηση αποσκοπεί επίσης στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών που να αναδεικνύουν τη λύση προς όφελος των λαών, η οποία να οδηγεί στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους αντιπροσωπείες κομμάτων από Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κύπρο, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Τουρκία και Τσεχία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ