Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

«Αλλαγή σημαίνει συνδυασμένο χτύπημα και στο πολιτικό σύστημα και στην οικονομία», υπογράμμισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ελευσίνας, η οποία αποδείχτηκε μικρή για τη συγκέντρωση των κομματικών οργανώσεων. Μ' αυτό τον τρόπο η Αλέκα Παπαρήγα διαχώρισε την πρόταση και τις θέσεις του ΚΚΕ από τα υπόλοιπα κόμματα υπογραμμίζοντας ότι οι άλλοι μιλάνε για την επιφάνεια, για τη μορφή του πολιτικού συστήματος και τη σύνδεσή του και όχι για το χτύπημα των μονοπωλίων και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Σ' ένα ακροατήριο με έντονη την παρουσία εργατών, γυναικών, εκπροσώπων μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής, ανέλυσε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, μίλησε για τις εξελίξεις και τα σενάρια αλλαγής πολιτικού σκηνικού. Κάλεσε το λαό να γυρίσει ακόμα περισσότερο την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά και σ' αυτούς που πάνε να μπαλώσουν το σύστημα. Το ΚΚΕ, είπε, αντίθετα με τους άλλους, δε λέει ν' αλλάξει το κόμμα που κυβερνάει αλλά ν' αλλάξει η τάξη που κυβερνάει. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα της περιοχής που αφορούν το περιβάλλον, την υγεία, την ίδια τη ζωή των κατοίκων. Σ' αυτό το σημείο επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ, πως το Θριάσιο είναι βιομηχανικά και περιβαλλοντικά κορεσμένο.

Τέλος, επισήμανε ότι «για να μπορέσει η νέα γενιά να ονειρεύεται μια διαφορετική κατάσταση για το αύριο, εδώ και τώρα χρειάζεται να παλέψουμε καθημερινά». Η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα ήταν η αφορμή για τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και την πλούσια συζήτηση που ακολούθησε. Την εκδήλωση άνοιξε ο Παν. Σοφός, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Θριασίου και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ