Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Επιχείρηση τρομοκράτησης

Ανακοίνωση της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ

Τρομοκράτηση σε βάρος δύο φοιτητών και στο πρόσωπό τους όλου του λαϊκού κινήματος της Κοζάνης, που βγαίνει στους δρόμους σε μία περίοδο όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων, επιχειρήθηκε από δύο ασφαλίτες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης χτες το βράδυ. Το περιστατικό έγινε μπροστά στη Νομαρχία της Κοζάνης, όπου οι δύο νέοι συνελήφθησαν από ασφαλίτες με πολιτικά κι οδηγήθηκαν στο ΑΤ Κοζάνης. Είναι και οι δύο φοιτητές κι ο ένας από τους δύο είναι ο Κώστας Χατζηδαμιανός, γραμματέας Σπουδάζουσας του ΝΣ Κοζάνης της ΚΝΕ.

Δύο ασφαλίτες με πολιτικά πλησίασαν τους δύο φοιτητές, ενώ εκείνοι περνούσαν μπροστά από τη Νομαρχία Κοζάνης με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων, γιατί - όπως τους είπαν οι δύο ασφαλίτες - περνούσαν μπροστά από τη Νομαρχία που τη φυλάνε. Οι φοιτητές επέδειξαν τα φοιτητικά πάσο (δεν είχαν πάνω τους αστυνομικές ταυτότητες), αλλά αυτό δεν αρκούσε στους ασφαλίτες. Τους έγινε σωματικός έλεγχος στο δρόμο κι επειδή το στέλεχος της ΚΝΕ διαμαρτυρήθηκε για τον εξονυχιστικό έλεγχο, που γινόταν στη μέση του δρόμου, οι ασφαλίτες το θεώρησαν αντίσταση κατά της αρχής και τους προσήγαγαν στο Τμήμα. Ο Κ. Χατζηδαμιανός είπε στους ασφαλίτες ότι είναι στέλεχος της ΚΝΕ, αλλά οι ασφαλίτες μετέφεραν τους φοιτητές στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης και προσπάθησαν να τους κάνουν και πάλι σωματικό έλεγχο! Τον έναν φοιτητή τον άφησαν ελεύθερο, ενώ τον γραμματέα της Σπουδάζουσας, επειδή διαμαρτυρήθηκε, δεν τον άφησαν να πάρει τηλέφωνο σε δικηγόρο. Σε βάρος του γραμματέα της Σπουδάζουσας, σχηματίστηκε δικογραφία για «απείθεια» και «απειλή»! Το ΑΤ Κοζάνης είχε σκοπό να κρατήσει τον γραμματέα της Σπουδάζουσας όλη τη νύχτα στα κρατητήρια και να ακολουθήσει αυτόφωρο δικαστήριο. Υστερα, όμως, από μαζική και δυναμική κινητοποίηση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, αφέθηκε ελεύθερος. Η απάντηση του αστυνομικού διευθυντή Κοζάνης σε ερώτηση του «Ρ» για το γεγονός, είπε ότι ήταν ένας «τυχαίος και άδολος έλεγχος»...

Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει: «Στόχος ήταν η τρομοκράτηση των μελών της ΚΝΕ και η αποτροπή τους από τους αγώνες. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συγκεκριμένη ενέργεια και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιες πρακτικές στο μέλλον».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org