Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλούσια συζήτηση με τους παραβρισκόμενους

Πλούσια ήταν η συζήτηση που ακολούθησε μετά την κεντρική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα με πολλές ερωτήσεις που έγιναν από τους συγκεντρωμένους και αφορούσαν στο διπολισμό, στα ΜΜΕ, στους εκλογικούς νόμους, στο ΠΑΜΕ, κ.ά. Σχολιάζοντας ειδικότερα η Αλέκα Παπαρήγα το θέμα του διπολισμού στο πολιτικό σύστημα, μετά από ερώτηση που της έγινε, τόνισε ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτή η πολιτική τα κόμματα μπορούν να κάνουν πολλές εναλλαγές. Είναι σημαντικό αυτό που λένε οι βιομήχανοι, ότι θέλουν δηλαδή κυβερνητική σταθερότητα για να περνάνε πιο γρήγορα τα μέτρα. Εμείς θέλουμε να τους χαλάσουμε αυτή την ευτυχία. Και λέμε, αφού δεν μπορεί να αλλάξει άμεσα και ριζικά η σημερινή κατάσταση, να έχουμε αδύναμες κυβερνήσεις, να τρέμουν και να μην μπορούν να πάρουν μέτρα. Καλούμε το λαό, αν περάσει αυτός ο διπολισμός, να μην έχει αυταπάτες και να μην περιμένει τι θα του δώσει το όποιο νέο σχήμα. Από την πρώτη στιγμή να δει το όποιο σχήμα με μειωμένο κύρος και να συνεχίσει τις διεκδικήσεις του. Να είναι σε ετοιμότητα να προχωρήσει σε αλλαγή συσχετισμών δύναμης και να ενισχύσει το ΚΚΕ.

Απαντώντας η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ερώτηση για την εξαφάνιση του ΚΚΕ αλλά και της πρόσφατης απεργίας από τα ΜΜΕ, τόνισε ότι ειδικά για το ΚΚΕ εμείς λέμε στα μέλη και στους φίλους μας ότι το κύριο είναι να βλέπουν το ΚΚΕ οι εργάτες και ο λαός μπροστά τους, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οσον αφορά στην απεργία τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ έχουν κατασκευαστικές εταιρείες, είναι εφοπλιστές κ.ά. και η απεργία έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντά τους.

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν, λόγω σκανδάλων, οδηγηθούμε σε εκλογές και δεν αναδειχτεί κυβέρνηση, ξεκάθαρα η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι δεν ανατρέπεται το πολιτικό σύστημα από τα σκάνδαλα. Γιατί αυτά τα σκάνδαλα είναι εκφράσεις του ταξικού εκμεταλλευτικού συστήματος και πολλές φορές τα βγάζουν και μεταξύ τους για να βοηθήσουν στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος. Να μην εφησυχάσουμε ότι με τα σκάνδαλα θα καταλάβει ο λαός τι σημαίνει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ακυβερνησία δεν πρόκειται να υπάρξει. Ο λαός πρέπει να τραντάξει το πολιτικό σύστημα και να έρθει η ώρα να φαίνεται ακυβέρνητη πολιτεία και σ' αυτήν ακριβώς την ώρα ο λαός να πάρει την εξουσία.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το ΠΑΜΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα σημείωσε ότι είναι υποχρέωση του ΚΚΕ να βοηθήσει με διάφορες μορφές τους εργάτες να συνδικαλιστούν και να συμμετέχουν. Γιατί όταν η εργατική τάξη είναι ανοργάνωτη δεν μπορούμε να περιμένουμε αλλαγές στο πολιτικό επίπεδο. Χρειάζεται συνεπής δουλειά και θα 'ρθει η στιγμή που οι εργάτες θα συγκρουστούν. Το θέμα είναι να το κάνουν έγκαιρα και συστηματικά για να έχει αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ