Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ακλόνητη στην αντιλαϊκή πολιτική η κυβέρνηση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σε κλοιό των σκανδάλων συνεχίζει να περιδινίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία κατά τα άλλα επιδιώκει να απεγκλωβιστεί από το ...άρρωστο κλίμα των ημερών, επιχειρώντας φυγή προς τα εμπρός. Για την ακρίβεια, φυγή προς τα πιο αντιλαϊκά μέτρα. Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από τα αλλεπάλληλα κύματα της ακρίβειας, τη στιγμή που η ανεργία τσακίζει κόκαλα (ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας του Ευρωβαρόμετρου), αμετανόητος ο υπουργός Οικονομίας, δηλώνει ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει την ...ίδια πολιτική. Μιλώντας χτες σε εκδήλωση των βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, μετά την ...επιτυχημένη πορεία της πρώτης τετραετίας, συνεχίζει ακάθεκτη τη δεύτερη φάση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και τη δεύτερη φάση της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Φράσεις στις οποίες χωράνε τα πάντα. Ανατροπές στο Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, των αεροδρομίων και όλων των επιχειρήσεων που διατηρούν σημαντικές υποδομές, και νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων. Ως προς το τελευταίο, ήταν ιδιαίτερα απολογητικός προς τους επιχειρηματίες. «Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουμε», ανέφερε σε χτεσινή του ομιλία, «εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας»! Τους έδωσε, μάλιστα, τη διαβεβαίωση ότι «στο υπουργείο Οικονομίας καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους».

Αυτό κι αν είναι ταξικός κυνισμός. Τη στιγμή που για εκατομμύρια Ελληνες πολίτες δοκιμάζονται οι οικονομικές τους αντοχές, ο καθ' ύλην υπουργός Οικονομικών υποθέσεων, να δίνει διαβεβαιώσεις στους επιχειρηματίες ότι θα επιληφθεί για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν...

Μπροστά μας έχουμε δύο κόσμους, δύο κοσμοθεωρητικές αντιλήψεις. Είναι πλέον καιρός, οι εργαζόμενοι, όσοι δεν έχουν κάνει την επιλογή, να διαλέξουν όχθη. Να απαντήσουν στο ερώτημα ποιος, ποιον.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ