Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η CIA του ελληνικού κράτους

Την παραπέρα θωράκιση του κράτους των μονοπωλίων με την αναβάθμιση των μυστικών υπηρεσιών αποφάσισε η κυβέρνηση. Βασικός στόχος να χτυπηθεί το μαζικό λαϊκό Κίνημα αλλά και κάθε αντίσταση στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική. Με σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή, η ΕΥΠ όχι μόνο θα παρακολουθεί τους πάντες - κάτι που έτσι κι αλλιώς θα μπορούσε να γίνει - αλλά θα μπορεί να δημιουργεί ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών, σε κάθε δημόσια υπηρεσία, δημόσια επιχείρηση, δήμο, κοινότητα ή οπουδήποτε αλλού εκτιμά, που θα «δίνουν» ό,τι πληροφορία χρειάζονται οι πρακτόρικοι μηχανισμοί. Θέλει παντού πιστούς χαφιέδες οργανωμένους και σε διατεταγμένη κατά του λαού υπηρεσία η εξουσία του κεφαλαίου, κατά τα αμερικάνικα πρότυπα.

Οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου αποτελούν τη φυσική συνέχεια της πολιτικής του ηλεκτρονικού φακελώματος που επιβάλλει η ΕΕ, της πολιτικής καταγραφής και χρήσης βιομετρικών δεδομένων, της ανταλλαγής των προσωπικών δεδομένων ανάμεσα στις δικαστικές και αστυνομικές υπηρεσίες των χωρών-μελών της ΕΕ, των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης και έκδοσης «υπόπτων», των τρομονόμων, των συνθηκών Σένγκεν, της διεύρυνσης υπερεθνικών υπηρεσιών αστυνόμευσης όπως είναι η Europol.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «η δομή, η λειτουργία και ο προσανατολισμός της δράσης μιας σύγχρονης υπηρεσίας πληροφοριών, επιβάλλεται να εναρμονίζονται με τις διαδικασίες πολιτικής ενοποίησης της ΕΕ και ιδίως με την προοπτική μιας μελλοντικής, ενιαίας πολιτικής άμυνας και ασφάλειας». Επιπλέον λόγο αναβάθμισης αποτελούν και «οι διεθνείς συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας». Οι τελευταίες επιβάλλουν στενή συνεργασία με αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ και συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον πλανήτη. Είναι γνωστό πως στρατιωτική δράση χωρίς τις κατάλληλες πληροφορίες δεν είναι αποτελεσματική.

Τη στιγμή που στα πλαίσια της διεθνούς ιμπεριαλιστικής δράσης, ειρηνικής και πολεμικής, οι δυνάμεις ασφαλείας των κρατών επικεντρώνουν την επίθεσή τους ακόμα πιο αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», το σχέδιο νόμου αφήνει ελεύθερα τα... λουριά στις μυστικές υπηρεσίες να πραγματοποιούν «διεισδύσεις» στο όνομα της αντιμετώπισης της λεγόμενης τρομοκρατίας και των ασύμμετρων απειλών. Με τους όρους αυτούς έχει χαρακτηριστεί η δράση εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, η πολιτική κρατών που αντιτίθενται στη νέα τάξη πραγμάτων, αλλά και το εργατικό, το κομμουνιστικό κίνημα. Πολλές φορές οι αμερικανικές εκθέσεις για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, «κοσμούνταν» από φωτογραφίες των διαδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η «εθνική ασφάλεια του ελληνικού κράτους», η «πρόληψη οποιασδήποτε δράσης που αποβλέπει στη βίαιη κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», η «αντιμετώπιση δραστηριοτήτων που συνιστούν απειλή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος», αποτελούν το καλύτερο πρόσχημα για την παραπέρα ενίσχυση των πολιτικών που επιβάλλουν τον αυταρχισμό και την καταστολή ενάντια σε κάθε μορφή πολιτικής, κοινωνικής και συνδικαλιστικής δράσης. Το δίκιο του λαού είναι εχθρικό για το κεφάλαιο και την εξουσία του, όπως και η διεκδίκησή του. Αυτά θέλουν να τσακίσουν. Οι πολιτικές αυτές που θεσπίζονται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της άρχουσας τάξης στη χώρα μας, μπορούν να ανατραπούν μόνο με τη λαϊκή πάλη ενάντια στους μηχανισμούς που επιβάλλουν τη βία και την τρομοκρατία. Το επικίνδυνο νομοσχέδιο για τα πιο στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα, πρέπει να ξεσηκώσει την παλλαϊκή αγανάκτηση και εναντίωση.


Γιώργος ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ